Jihoafrická republika žaluje Izrael za genocidu Palestinců. Co na to globální finanční oligarchie?

Sdílet

Vláda Jihoafrické republiky (JAR) zažalovala u mezinárodního soudního dvoru při OSN Izrael, že porušil konvenci z roku 1948 a páchá genocidu palestinského lidu na jeho domovském území. Izrael odmítl žalobu jako „bezpředmětnou“. JAR patří mezi nejhlasitější kritiky Izraele a dokonce už uzavřela dočasně izraelskou ambasádu v zemi a přerušila s Izraelem diplomatické vztahy.

V zemi (JAR) se už začínají vést diskuze i o vyvlastnění majetku izraelských a židovských firem, které historicky ovládají většinu těžebního průmyslu a finančních institucí a v minulosti se podílely na brutálním vykořisťování zdejších černých dělníků a vážném znečištění životního prostředí prostřednictvím bezohledné těžby (především Anglo-american maining company, založená židovskou rodinou Oppenheimer).

Je otázkou, jakou to vyvolá reakci ze strany globální finanční oligarchie? Pro tu byla JAR dlouhá léta jedním z mnoha zdrojů levných zdrojů a asi si to nebude chtít nechat líbit. Vždyť by to mohlo začít inspirovat další země, aby se zbavily vykořisťování ze strany globálních parazitů. Že to vedlo k utrpění milionů lidí? To je globální finanční oligarchii naprosto jedno.

Jenže JAR se v posledních letech významně přátelí s Ruskem (nákup vojenské techniky) a Čínou a tak se možná ještě dočkámě zajímavého vývoje.

Po podivném útoku Hamasu na izraelské území začátkem řijna, zahájil Izrael masivní bombardování palestiských území a snaží se vyhnat Palestince navždy mimo jejich domovy. Podle izraelského premiéra už Izrael dokonce hladá pro Palestince „nový domov“. Izraelský útok proti Hamasu a Palestincům v Gaze už má asi 22 000 civilních obětí, z toho asi 9000 dětí.

Jan S, Jo-burg, JAR


Sdílet

One Reply to “Jihoafrická republika žaluje Izrael za genocidu Palestinců. Co na to globální finanční oligarchie?”

  1. Iskrahell ešte nič nevyhral, a táto vojna s Hamasom potrvá veľmi,veľmi dlho! Stratili okolo 850 obrnenych vozidiel a tankov, a 5,000 IDF( Israeli Diapers Force, a často aj Demilition Force) okupantov bolo zranenich, a niekoľko stovak zabitích, uvadzajú arabské videá a Arabská Al Jazeera z Kataru. A to sa ešte plne nezapojil Hezbollah, po atentáte na vodcu Hamasu a zastupcu Hezbollahu, 2 atentaty za 2-3 dni..Je vysoko pravdodobné že ak sa zapojí Hezbollah s desaťtisíckami rakiet, Iskriaci-hell= IsRealHell bude nútený siahnut po nuklearnych zbraniach, ak bude mať kedy…A Hútiovia im ničia ekonomiku veľmi odhodlane a sofistikovane, a žid sionista a nacista Bimbo Sata yahu zúri, no ma to aj v Izraeli naklonené, väčšina ho chce preč z vlády a postu PM! Lebo už chápu že zatiahol Ratc-childovu kolóniu v Palestíne k samovražde! A rok 2024 bude z vojnoveho hladiska ďaleko horší ako rok 2023!!! Je možné, že sa bude sťahovat Izrael a nie Palestínci z Gazy a Záp.brehu Jordánu, možno na Okrajinu! From the River to the Sea, Palestine will be Free!!!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *