Ukrajincům vymyslí novou ukrajinskou historii. Povede to americký profesor a financovat to bude židovský oligarcha, který zbohatl na privatizaci ukrajinské ekonomiky

Sdílet

Ukrajincům brzy nastanou zlaté časy. Ekonomicky se sice budou mít pořád stejně špatně a budou muset i nadále umírat za cizí zájmy, ale dostanou novou ukrajinskou historii. Jedná se o projekt Ukrainian History Global iniciative a sídlo projektu bude příznačně v Londýně. V londýnském Britském muzeu také proběhla zahajovací recepce.

Jedna se o projekt 100 akademiků, kteří mají za úkol „zmapovat a zaznamenat skutečnou ukrajinskou historii a vrátit jí do centra světového dění“.

Vedením projektu byl pověřen profesor historie na americké Yale university Tymothy Snyder. Hlavním sponzorem je židovský oligarcha Viktor Pinchuk, který pohádkově zbohatl na privatizaci (rozkradení) ukrajinské ekonomiky po roce 1990. Pinchuk je rovněž znám rozsáhlou korupcí ukrajinských politiků a sponzoringem ukrajinských polovojenských oddílů, které léta terorizují tamější obyvatelstvo. Pinchuk má rovněž izraelské a švýcarské občanství. Zkrátka takový ukrajinský vlastenec od Mrtvého moře (nikoliv Černého moře). Podporu projektu má údajně vyjádřit i prezident Zielensky, který je rovněž židovského původu.

Cílem iniciativy je vnutit nastupujícím generacím pomocí zfalšování historie zdání, že Ukrajina nikdy neměla s Ruskem nic společného a že historicky existuje „ukrajinský“ národ, který je zcela odlišný od Rusů. Sice naprostá většina obyvatel Ukrajiny mluví rusky a „ukrajinsky“ mluví pouze malá část obyvatel západní oblasti země, ale to globálním mafiánům nijak nevadí. Nová ukrajinská historie se holt vymyslí a pro jistotu se přijmou zákony, které zakáží nově vymyšlenou historii kriticky zkoumat. Například židé s tím mimochodem mají bohaté zkušenosti, podívejte se v kolika zemích je zakázáno kriticky zkoumat holocaust.

Jak napsal G. Orwell: kdo ovládá minulost, ovládá součastnost. Kdo ovládá součastnost, ovládá budoucnost. Proto se rozkradly zbytky ukrajinských památek (liturgických předmětů, obrazů atd.), které protagonisté tamějšího režimu prodali prostřednictvím svých soukmenovců na západních trzích. Proto se ničí ukrajinské pravoslavné kostely, proto se bourají pomníky ruských umělců a humanistů.

Výhledově se má území Ukrajiny kulturně oddělit od Ruska a más loužit jako nástupní prostor pro další tažení za ruskými zdroji (suroviny, území atd.)

Jen se zdá, že čas jim nehraje do noty. Ukrajinská armáda je na pokraji zhroucení, od počátku konfliktu ztratila již 1,2 mil mužů. Polsko, které mělo dodat další jednotky, se zmítá ve vnitropolitické krizi. Na Západě dochází prostředky a vůle Ukrajinu dál podporovat a komické loutky typu Pekarová, Vystrčil, Černochová, či Fiala na tom nemohou nic změnit.

Joe Nowak, Chicago, USA

„Ukrajinské elity“ mají k zemi „silný“ vztah…

O téhle ukrajinské historii se asi psát v novém vydání nebude. Na vyvolání hladomoru na Ukrajině se z velké části aktivně účastnili sovětští revolucionáři židovské původu, píše A. Solženicyn

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *