David Kozák a kouzelníci-akrobaté z FF UK

Sdílet


Celá ta věc s Davidem Kozákem mi už leze krkem. Celé se to prý seběhlo takto:

Úspěšný student FF UK, který v minulosti byl v péči psychiatra, si pořídil na jaře tohoto roku arzenál několika zbraní. Česko totiž snese fšecko, že lidi na hlavu, co chodí k psychiatrovi, mají zbroják a nakupují arzenály. Před Vánoci Davida napadlo, že to skoncuje a zastřelí se. Nejprve ale napsal přiznání, že v Klánovickém lese zastřelil jakéhosi chlapa a batole. Po napsání dopisu s přiznáním sestrojil výbušné zařízení, které mělo barák vyhodit do povětří, i s tím dopisem. To dává smysl.

Potom zastřelil otce a sedl na MHD do busu a vyrazil do Prahy. Matce zavolal, že se jede zabít. Do Prahy. Tam se sebevraždy dělají nejlíp. No jo, při té drahotě tam… Ale nejprve si to vyřídí se studenty a učiteli. Matka volá policii. Policie koná a obsadí budovu školy dvě hodiny předem. Bohužel, v úplně jiné ulici. Detail, chybička se vloudila.

David přijde do školy a jde do posledního patra budovy do učebny lingvistiky a tam začne střílet. Proč by začínal střílet u vchodu, aby mu nikdo nemohl uniknout, že?! Potom vyleze na ochoz střechy a střílí do ulic. Potom odhodí zbraň dolů na silnici a zvedne ruce nad hlavu, tvrdí svědek z galerie od naproti. Policie ale tvrdí, že Kozák spáchal sebevraždu. To se s rukama nad hlavou dělá skvěle.

Kozák prý napsal přiznání ke Klánovicím, ale manifest nenapsal. Vlastně možná napsal, na Telegram. Ale ten někdo po jeho smrti editoval a ovládal, takže tam nic není, kromě zmínky, že mu zvoní v uších. Se divím, že mu nezvonilo v celé hlavě, když se jel do Prahy zastřelit, ale nakonec z toho byla jatka.

Asi chronická porucha soustředění (ADD), že člověk během cesty zapomene, co vlastně chtěl udělat. Ale v tom případě nechápu, jak mohl excelovat na FF UK při studiu historie a sepsat Bc. diplomku o povstání rolníků na Haliči a ještě potom dostat od velvyslance Polska ocenění za tuto práci.

Prostě ten příběh nemá kvalitu ani do béčkového filmu. A to mlčení a mlžení okolo celého případu pouze potvrzuje, že to celé asi bylo kapánek jinak.

z diskuze odjinud

Studenti se skrývají na těsném parapetu, kam se dostali zavřeným oknem…. Zřejmě členové nějakého akrobaticko-iluzionistického kroužku?


Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *