Dvojí standard Západu jako norma mezinárodní politiky?

Sdílet

Právě nyní máme jedinečnou příležitost vidět dvojí standardy Západu, a to v souvislosti s tím, jak zachází s Ruskou federací a jaký přístup uplatňuje k Izraeli. Zatímco se ruské útoky na Ukrajinu jen zřídka zaměřují na bombardování civilních oblastí, mnoho z cílů izraelského bombardování jsou především civilní budovy. Důvod, proč západní svět zavírá oči před genocidou ze strany Izraele, je z velké části způsoben židovským vlivem ve Spojených státech, který se rovněž promítá do postojů Evropské unie, jako strategického vazala Spojených států, což je zvláště patrné u rusko-ukrajinského konfliktu.

Vzhledem k tomu, že masivní izraelské bombardování Pásma Gazy nevyvolalo příliš silné odezvy v arabském světě, s výjimkou Íránu, získal tím Izrael větší sebedůvěru k zahájení pozemní operace. Pokud by se arabský svět spojil a vyvinul větší tlak na Izrael, nevyhnutelně by to znamenalo omezení izraelských strategických plánů. Nyní se bohužel ukazuje, že ačkoliv arabský svět izraelské činy odsuzuje, úroveň této odezvy není dostatečně vysoká a nemá prakticky žádný dopad.

Je to tím, že Spojené státy v posledních desetiletích navázaly strategické vztahy s mnoha zeměmi na Blízkém východě, kde mají také letecké a námořní základny, což ztížilo arabskému světu stát se nepřítelem Izraele.

aliexpress


Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *