P. Fiala vyzval k mírovým rozhovorům s Ruskem. Nabídl Prahu jako místo k mírovému summitu ruské a americké delegace. „Ukrajinci se musí vrátit domů“, řekl dále Fiala

Sdílet

Premiér P. Fiala po rozhovoru s americkým prezidentem Bidenem vyzval EU a NATO k zahájení mírových rozhorů s Ruskem. Podle Fialy už bylo dost utrpení na všech stranách a je potřeba válku ukončit. Při té příležitosti poukázal i na zvyšující se chudobu české společnosti, kterou vyvolalo aktivní zapojení Česka do války na straně USA.

Fiala rovněž nabídl Prahu jako místo pro uspořádání mírového summitu mezi delegacemi USA a Ruska. Jeho iniciativa sice vyvolala velké překvapení u některých členů vlády, ale nikdo z nich se neodvážil Fialu kritizovat veřejně. Stejně zaskočené jsou neziskovky, které se ve válečném konfliktu angažovaly. Mnohé z nich se bojí propouštění, protože dojde ke zrušení grantů a dotací, které od začátku konfliktu dostávaly.

Fiala rovněž prohlásil, že Ukrajinci se musí vrátit domů a zapojit se do obnovy svých domovů a měst. Skončí tak ukrajinizace českého školství a uleví se i kolaborujícímu zdravotnictví, které Ukrajinci masově využívali při cestách do ČR „Nejsme žádná bezplatná nemocnice pro celou Ukrajinu“, prohlásil Fiala a kritizoval ukrajinskou zdravotní turistiku do ČR.

Vláda se prý začne primárně věnovat složité ekonomické situaci řady českých rodin, rovněž je v plánu odmítnutí nákupu zahraniční vojenské techniky z USA, Německa a Izraele. Podle Fialy se jedná o předraženou zastaralou techniku nevhodnou pro českou armádu.

P. Šárf fóRUM 38%


Sdílet

7 Replies to “P. Fiala vyzval k mírovým rozhovorům s Ruskem. Nabídl Prahu jako místo k mírovému summitu ruské a americké delegace. „Ukrajinci se musí vrátit domů“, řekl dále Fiala

  1. ## Comment SPAM Protection: ShieldPRO marked this comment as „SPAM“. Důvod: Failed AntiBot Verification ##
    Apríl!

  2. ## Comment SPAM Protection: ShieldPRO marked this comment as „SPAM“. Důvod: Failed AntiBot Verification ##
    Apríl!

  3. ## Comment SPAM Protection: ShieldPRO marked this comment as „SPAM“. Důvod: Failed AntiBot Verification ##
    Sice je Apríl, ale pokud bychom měli českého premiéra, tak by se takový postup dal v pohodě a reálu očekávat. Škoda.

  4. ## Comment SPAM Protection: ShieldPRO marked this comment as „SPAM“. Důvod: Failed AntiBot Verification ##
    Tak kdybych věřil všemu, tak tomuto proukradinskému magorovi nevěřím ani ten jeho debilní pohled. To je podvraťák číslo 1.

  5. ## Comment SPAM Protection: ShieldPRO marked this comment as „SPAM“. Důvod: Failed AntiBot Verification ##
    Apríl

  6. ## Comment SPAM Protection: ShieldPRO marked this comment as „SPAM“. Důvod: Failed AntiBot Verification ##
    April!!!………….je dnes

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *