Stop antisemitismu! Nenávist vyvolává nenávist

Sdílet

Češi by potřebovali válku. Vyhnat je v noci z baráku, zabít dítě a ženu, podříznout, zapálit barák. To přeje Čechům Žid Pavel Novotný. ODS říká, že Novotný má specifické vyjadřování. Ale stačí podobné vysvětlení od Novotného mateřské strany? Vždyť na pozadí Novotného výroků je zjevné rozdmýchávání etnické a náboženské nenávisti.

Samozřejmě není možné, aby byl Žid Novotný stíhán prostřednictvím některého politického paragrafu. Hanobení národa nebo podněcování nenávisti se může dopustit jen etnický Čech, protože liberální demokracie je o ochraně menšin. Nicméně, když se Novotný otevřeně hlásí k židovskému původu a zároveň vyzývá k vyvraždění méněcenných Čechů, může to vyvolávat antisemitismus. Nenávist totiž podněcuje nenávist!

Lidé mají tendenci paušalizovat. Je zde velké riziko, že se spustí starý známý paušalizační kolovrátek. Někdo začne tvrdit, že nejen Novotný, ale že všichni Židé nenávidí na smrt. Že je to dané jejich kulturou a náboženstvím. Jak se tomu bránit?

Novotný by neměl být v žádném případě kriminalizovaný. Svobodně vyjadřuje, co si myslí. Nicméně by se měly ozvat židovské autority a přísně se od jeho výroků distancovat. Například náš premiér Fiala se také hlásí k židovskému původu. Mohl by klidně prohlásit, že jako šéf ODS považuje Novotného slova za specifické a metaforické vyjadřování. Nicméně jako Žid by měl přímo nenávistný projev Novotného odsoudit! Jen tak je možné se do budoucna vyhnout hrozbě antisemitismu.

Převzato z profilu P. Fialy

V.S.


Sdílet

2 Replies to “Stop antisemitismu! Nenávist vyvolává nenávist

  1. ## Comment SPAM Protection: ShieldPRO marked this comment as „SPAM“. Důvod: Failed AntiBot Verification ##
    Nevíte, kdo je ten třetí pán u stolu? Vypadá jako Marek Hilšer nebo Andrew Schapiro.
    Fišer – Hilšer – košéér, jak se to rýmuje.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *