„Strašlivá válka“ na Ukrajině, chasidští Židé přijeli oslavit židovský Nový rok do ukrajinského Umanu. Řada z nich předtím organizovaně odjela, aby se vyhnula službě v ukrajinské armádě….

Sdílet

Když vypukla „strašlivá válka“ na Ukrajině, tak ukrajinský prezident Zielenski vyhlásil zákaz opuštění země pro všechny muže ve věku 18-60 let. Z této povinnosti ale byla vyjmuta jedna významná etnická skupina – ukrajinští Židé, kteří sice byli občany Ukrajiny a zákaz vycestování se na ně formálně vztahoval, ale ve skutečnosti to bylo jinak. Za tichého souhlasu prezidenta Zilenského, který je sám židovského původu stejně jako téměř veškeré politické a ekonomické elity země, mohlo 300 000 Židů organizovaně opustit zemi. Z minuty na minutu přestali být občané Ukrajiny, ale stali se občany Izraele, nebo USA, Velké Británie, či dokonce Německa. Umírat ve válce s Ruskem měli a mají pouze ukrajinští gojimové a případně zahraniční vojáci „dobrovolníci“.

Židé neopustili Ukrajinu natrvalo, když probíhal před pár dny svátek Rosh Hashana (židovský Nový rok), vypravily se deseti tisíce chasidských Židů do Ukrajinského Umanu ke hrobu rabína Nachmana z Breslova, který byl hlavou Breslovských chasidů. Rabín Nachman byl židovský mystik a byl vnukem zakladatele chasidského hnutí Baal Shem Tova. Paradoxní při tom je, že někteří Židé, kteří do Umanu přijeli, jsou právě z řad těch, kteří z Ukrajiny odjeli na začátku války.

Podle oficiálních údajů byl počet Židů v Umanu stejný jako před propuknutí koronaplandemie.

Tak vypadá ta strašlivá válka, kvůli které je likvidována ekonomika a sociální systém zemí střední Evropy (včetně Německa, České Republiky, Slovenska atd.), kvůli které se Evropě uvelebily miliony „válečných uprchlíků, kteří se zapojili do sociální turistiky nabízené šílenci typu Fiala, či Heger.


Sdílet

3 Replies to “„Strašlivá válka“ na Ukrajině, chasidští Židé přijeli oslavit židovský Nový rok do ukrajinského Umanu. Řada z nich předtím organizovaně odjela, aby se vyhnula službě v ukrajinské armádě….

  1. A Češi nic, ještě máme na poslední zájezd do Chorvatska, ještě si můžeme koupit chleba byť drahý, ještě máme n a benzín atd. Jak to že nejste všichni kdo jste volili Pětikolku a jenerála v ulicích?

  2. skoda ze redakce nedokaze tyhle spamy eliminovat, melo by to byt mozne blokaci vsech anglickych textu.

Comments are closed.