Je Putin jako Hitler? Jak porazit Putina?

Sdílet

Po dlouhé době jsem znovu otevřel Mein Kampf. Jak přemýšlí imperátor? V dnešní glose uvolním uzdu bujné fantazii. Co by dělal Hitler na místě Putina? Kritici neustále hovoří o tom, že Putin je nový Hitler. Podívejme se tedy na věc čistě hypoteticky. Jak by jednal Putin, kdyby byl inkarnací Hitlera?

V poválečném období představoval dominující ideologii marxismus. Na východě se jednalo o marxisticko-leninský model, na západě postupně zvítězil neomarxismus. Marxismus má přísně stanoveny výkladové mechanismy. Hitler samozřejmě představuje největší zlo. Jak zachytit mentalitu Hitlera, když podle marxismu jsou všichni lidé dobří, a kazí je pouze ekonomické, pohlavní nebo kulturní determinace?

Marxismus spojuje docela rozdílné ideologie fašismu a nacionálního socialismu v jedno. Jistě, podle marxismu je fašismus nejvyšší stádium kapitalismu. Fašistický vůdce je pak odrazem ekonomických vztahů. Podle neomarxismu lze interpretovat fašistického vůdce jako sexuálního devianta-respektive potlačovatele „přirozených sexuálních sklonů“ (Freud, Reich). Nebo jde o produkt kultury ( Horkheimer, Adorno). Nebo o patologickou touhu po moci (Foucault). Tyto interpretační mechanismy jsou dnes přijímané jako absolutní pravda. Nic nemůže zachytit mentalitu vůdce jinak. Není bez zajímavosti, že marxistické pojetí redukuje člověka na zvíře. Toto pojetí nutně vede k potřebě totalitního řízení. Lidé se pak diví, že se chystá digitální opanování společnosti. Jako kdyby si zasloužili něco jiného, když uvěřili marxismu. Ale to by bylo na jiné pojednání. Vraťme se k Hitlerovi a Putinovi.

Hitler v Mein Kampf největší prostor věnuje lidem. Identifikuje se s germánstvím. Lkaje nad ničením německé společnosti ze strany demokratů a Židů. Stát bere jako pouhý prostředek, který má zajistit realizaci kvalitní populace. Kdyby Germáni žili v teplejším prostředí, působili by civilizačně jako Řekové nebo Římani. Předpokládal, že právě v jeho období nadešel čas Germánů. Vše musí být zaměřeno na kvalitu populace. Největším bohatstvím jsou ženy a děti. Když budou mladí lidé vyrůstat v kulturně a materiálně bohaté společnosti, stanou se základem tisícileté říše. Nebudou z nich demokrati a pacifisté. Nacionální socialismus byl v podstatě jen hnutím o kvalitě populace. O nic jiného nešlo. Úvahy o životním prostoru jsou u Hitlera druhořadé. Jeho myšlení je v pravém opaku s myšlením demokrata, který je zaměřený na krátké volební období a materiální zisk.

Putin převzal Rusko v žalostném stavu. Za Jelcina se společnost přibližovala občanské válce. Lidé jsou decimováni alkoholismem. V zemi vládnou oligarchové. Hrozí hladomor. Jak se v podobné situaci zachovat? Bylo by to jednoduché, kdyby měl Putin vojáky SS. Nicméně, Putin žádné carské důstojníky kolem sebe nemá. Balancuje na tenkém ledě. Pořád hrozí, že v zemi západ instaluje loutkovou vládu, nebo Rusko zpětně opanují oligarchové. Nemá silné zázemí ani v armádě a tajné službě. Nicméně situaci zvládá a Rusku pozvedá na vyšší civilizační úroveň.

Kdyby Putin uvažoval jako Hitler, zaměřil by se na lidi. Jak získat populaci, která by byla základem prosperujícího impéria? Putin má půdu a nerostné bohatství. Nicméně Rusku chybí lidé. Myslet si, že 144 milionů lidí udrží největší zemi na planetě, by bylo naivní. Na ruskou zemi si na jedná straně brousí zuby pánové z Goldman Sachs, na druhé straně více než miliardová Čína. Putinovi musí být jasné, že Rusko bez lidí v krátkém časovém horizontu zmizí z povrchu Země. Není čas na obnovu populace. Rusko vymírá. Putin musí směřovat největší část finančních prostředků do armády. Kde tedy vzít lidi?

Idiotské řízení „speciální vojenské operace“ je až zarážející. Když byla armáda ruské federace u Kyjeva, stačilo ve městě vypnout vodu, elektřinu a plyn. Ukrajina by spadla Putinovi do klína. Proč to Putin neudělal? Zřejmě proto, že Ukrajinu nepotřebuje. Schází mu pouze lidé. Země má dost. Je to cynické, ale jestli Putin uvažuje jako Hitler, potřebuje vyhnat lidi z války zničeného území do Ruska. Je logické, že připojil populačně bohaté regiony východní Ukrajiny. Zbytek, ať si rozdělí někdo jiný. Třeba Židé. Současný Izrael čelí existenční hrozbě. Je těžko představitelné, že by se pár milionů Židů udrželo v brzy dvoumiliardové etnicky a kulturně odlišné Africe. Válkou vylidněná Ukrajina je pro Židy ideální alternativa nového Izraele.

Zatím to vypadá až směšně. V Evropě se žije lépe než v Rusku. Ale! V současné době už skoro tři miliony Ukrajinců imigrovalo do Ruska. Ruská populace se rozrostla o deset milionů lidí v nově připojených regionech. V této perspektivě jsou personální válečné ztráty pro Rusko zanedbatelné. Navíc výhledy Evropy nejsou růžové. Kdykoli může vypuknout občanská válka díky rozmisťování neevropských imigrantů. Bez energií z Ruska zkolabuje průmysl. Hrozí výpadky elektrického proudu. Kam budou utíkat lidé z evropského zombielandu? Ano, rozutečou se všude možně, ale velká část Evropanů půjde do Ruska.

Jestli Putin uvažuje jako Hitler, pak totálně vypálil demokratům rybník. Nejde mu o půdu, ale o lidi. Ideálně pak o lidi ze slovanských zemí. Potřebuje je v Rusku, aby udržel impérium dalších tisíc let a jeho jméno bylo slavně zapsáno v historii lidstva. Prostředkem je zbídačení Evropy. To by bylo cílem války, pokud Putin přemýšlí jako Hitler. A demokrati jako je Fiala jsou mu v tom věrní spojenci.

V.S.


Sdílet

One Reply to “Je Putin jako Hitler? Jak porazit Putina?”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *