V Německu chtějí zakázat členům opoziční protiimigrantské AfD vlastnit zbraně. Jak to říkal G. Orwell?

Sdílet

V německé spolkové zemi Durynsko plánují zakázat členům opoziční vlastenecké AfD vlastnit zbraně. Zákon je připravován tamějším ministrem vnitra Georgem Maierem (soc. dem.). Členové AfD mají být oficiálně označeni za „teroristy a extremisty“ a proto jim mají být zbraně odebrány a v budoucnosti je nebudou smět získat.

V Německu se jedná především o členy sportovních střeleckých klubů a lovce.

AfD vyjádřila ostrý nesouhlas, že je to protiústavní diskriminace lidí s jiným politickým názorem, ale ministr se začal vymlouvat na to, že pouze jednají pouze zákona, kde se má posuzovat „spolehlivost“ vlastníků zbraní. Tou už ale zjevně není řádné společenské chování a vystupování, ale politická příslušnost a nekonformní politické názory.

Podle všeho se jedná o zkušební balónek a zákaz bude později rozšířen na celou zemi. Ne náhodou byla vybrána země bývalé NDR, kde je podpora AfD nejsilnější.

Je to také reakce establishmentu, který se při současném nastolování liberálně demokratické totality chudoby a bídy obává vypuknutí ozbrojeného povstání lidu. Jenže vlastenečtí Němci žádné zbraně nakonec neodevzdají. Již při posledním zpřísnění zbraňové legislativy se v celé zemi „ztratily“ stovky tisíc zbraní. Tu krádež, tu vloupání atd… Ve skutečnosti mají původní vlastníci zbraně někde schované na horší časy, protože režimu nevěří ani velký nos mezi očima. Úplně stejně také dopadlo nedávné odzbrojování občanů na Novém Zélandě, ani tak se většina zbraní do rukou režimu nedostala a vlastníci je mají někde schované.

G. Orwell jednou napsal, že jediné, co totalitní režim nemůže, je nechat dělníkovi doma pušku. To platí dnes stejně jako před mnoha lety!


Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *