Buď si najdeme druhou práci, anebo bankéře zavřeme do pracovního tábora

Sdílet

Bankéř radí, jak na drahotu a inflaci. Již však neříká, že je hlavním viníkem těchto jevů. Jsou to správci a tvůrci peněz, kteří se doposud obohacovali. Západní finanční systém funguje jako parazit. Další symbióza se zdravou společností není možná. Peníze mají dva úkoly. Zaprvé jsou prostředkem směny, zadruhé mají uchovávat hodnotu. Osudovým nedopatřením se dostala správa a tvorba peněz do soukromých rukou. Peníze totiž nejsou cílem, ale jen prostředkem.

Prostředkují směnu a hodnotu. Jak to, že prostředek směny všech statků nedrží stát? Jak je možné, že produkty práce mizí v kapsách bankéřů prostřednictvím měnové inflace? Nástup západního finančního systému byl třeskutý. Peníze byly odtrženy od jakékoliv objektivní hodnoty. Představují hodnotu samy o sobě. Systém frakčního bankovnictví sám produkuje peníze. Peníze produkuje prostřednictvím dluhu. Dluh jsou peníze! Aby bylo možné splácet dluhy, banky generují další dluhy. Peníze jsou umělé, jsou jen čísílka na monitorech. Nekonečné navyšování výroby pro splácení dluhů není možné. Peníze samy produkují zisk prostřednictvím spekulace. Zpětně bankéři vykupují výrobu a hmotné statky.

Veškerá dnešní ekonomická krize jde na vrub majitelů bank. Samotnou kapitolu představují státní dluhy. Stát si musí půjčovat peníze většinou od někoho, kdo ony peníze vytváří namísto státu. Proč stát nevytiskne peníze sám? Inflace by byla stejná, protože se odvíjí především od množství peněz v oběhu. Proč tedy navíc dluh a úrok? Proč si půjčovat umělé dolary? Musí to tak být, protože jsme ve zlodějském západním finančním systému. Peníze jsou anonymní (elektronická měna má jen kvantitativní identitu) a umělé. Nicméně jejich páni mají neomezenou moc. Bankéř prostě ohlásí, že bude drahota a inflace. Věci jsou tak daleko, že se už nemusí bát, že ho někdo pověsí. Složí mu jednotlivé vlády i zvolení zástupci v zákonodárných sborech. A jako hlavní viník se ještě vysmívá.

VS


Sdílet

One Reply to “Buď si najdeme druhou práci, anebo bankéře zavřeme do pracovního tábora”

  1. „Veškerá dnešní ekonomická krize jde na vrub majitelů bank“

    Tenhle clanek mohl napsat pouze ekonomicky nedouk.Faktem je ze soucasny monetarni system je jasne legalizovane padelatelstvi, ovsem k tomu doslo teprve kdyz to politicti korupcnici 1913 bankovni mafii umoznili a ti maji mit podle autora clanku kontrolu nad tvorvou obeziva? To si tu snad nekdo dela srandu. Pokud pravomoc padelani prejde na stat, bude to stale jeste padelani. Tudy cesta samozrejme nevede. Uz samotna predstava ze tiskem obeziva (real nebo virtual) vzniknou kapital a penize je slabomyslnost.Stezejni roli kazde ekonomiky hraje kreditni trh, dokud urokove sazby a vysi penezniho objemu urcuji tajtrlici centralnich bank, muze to skoncit pouze kolapsem kreditni bubliny. To znamena ze je treba zrusit centralni banky a zakazat jejich manipulaci urokovych sazeb a penezniho objemu. Vysi urokovych sazeb musi urcit trh a pouze zlatem kryta mena muze zamezit tvorbe kreditnich bublin. To znamena ze kontrolu nad peneznim systemem musi mit miliony ekonomickych subjektu, ktere svou reakci zajisti volnou tvorbu urokovych sazeb.Funkcni penezni system muze zajistit pouze pravne garantovana bezpodminecna smenitelnost bankovek za zlato a stribro. Udajny zlaty standard po r 1913 byl podvod, fixace na urcity pocet dolaru svevolne urceny politickymi tajtrliky nemohl fungovat. Zlatem nebo stribrem kryte bankovky nesmi mit nominalni hodnotu nejake meny nybrz vahovy udaj zlata nebo stribra ktere reprezentuji,napr. 1 g. Tak to fungovalo tisice let kdy obchodnik vazil mnozstvi placeneho kovu, s tim rozdilem ze tehdy jeste papirove bankovky neexistovaly. Stat musi pouze zajistit normovane vzory bankovek a otevrit mincovny pro vsechny majitele kovu, vse ostatni obstara trh.Dale je potreba zrusit kreditni karty ktere usmernuji kredit do konzumu a pouze mala cast kreditu jde do vyroby, ktera jako jedina muze umoznit tvorbu kapitalu a nasledne splaceni dluhu prodejem vyrobku.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *