Velká Británie dodá Ukrajině těžkou vojenskou techniku. Jenže jí musí dodat včetně britského obsluhujícího personálu. To může skončit velmi vážnou eskalací včetně použití taktických jaderných zbraní…

Sdílet

Britský ministr obrany Ben Wallace oznámil, že Británie dodá Ukrajině další moderní zbraně. Oficiálně sice mluví o protiletadlových raketách Starstreak, současně ale dodal, že se jedná i raketových systémech na pásových vozidlech, obrněných vozidlech (prý možná ne tancích). Co to ve skutečnosti znamená?

Británie bude muset na Ukrajinu s těmito moderními západními zbraněmi poslat další vojáky. Na Ukrajině již bojují britští „dobrovolníci“, což jsou ve skutečnosti regulérní jednotky, pouze oficiálně vyřazené z armády a zaměstnáni „soukromou firmou“, kterou financuje tajná služba. S tím má Západ z minulosti řadu zkušeností třeba z Laosu, Kambodže, Nikarague, Salvadoru atd.

Ukrajinské jednotky totiž nemají s podobnými zbraněmi zkušenosti a na nezbytný (a časově náročný) výcvik není ve válce čas. Na Ukrajině již nyní operuje několik desítek tisíc podobných „dobrovolníků“ především z USA, UK, Polska, Izraele, Gruzie, Pobaltí ale i z ČR. To oni obsluhují moderní zbraně dodané ze Západu a ve skutečnosti velí ukrajinské armádě a zajišťují, že ukrajinská armáda bude za západní zájmy bojovat do posledního Ukrajince.

Jak na to budou reagovat Rusové? Rusové nenechají další eskalaci této proxi války se Západem bez odezvy. Jistě dojde k pokusu zabránit dodání podobných zbraní a jednotek na frontu. Což ale může znamenat nasazení taktických jaderných zbraní na západě Ukrajiny, kudy do země proudí zbraně a jednotky „dobrovolníků“. Pokud k tomu dojde, tak se ocitneme doslova na prahu 3. světové války. Část idiotů z české politické scény si to dokonce přeje….


Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *