Litva prý přestala kompletně brát ruský plyn. Ve skutečnosti jim ruský plyn přeprodávají s přirážkou západní firmy jako „břidlicový“ plyn z USA. Jedná se o PR lež, která má evropskou veřejnost připravit na odstřižení ruského plynu a ropy, což bude znamenat masivní inflaci, chudobu a drahotu

Sdílet

Litevská vláda vydala před časem oznámení, že zcela přestala brát ruský plyn. Litva je tak údajně první země v EU, která podobné opatření zavedla. Litva prý bude dodávky plynu řešit prostřednictvím terminálu v přístavu Klaipeda, kam má být údajně dodáván břidlicový plyn z USA, nebo plyn z Kataru. Další možností je údajně dodávka z Polska přes Lotyšsko. (Tady asi nikdo Litevcům neřekl, že se jedná o ruský plyn!)

Na první pohled je pouze politické PR učené evropské veřejnosti. Litva bude dál brát ruský plyn, protože žádný reálný břidlicový plyn z USA na trhu není a také neexistují přepravní kapacity na dodávky od jiných producentů. Ve skutečnosti se na přepravní tanker nalodí ruský plyn „bez místa určení“, ten se na lodi papírově změní na „americký břidlicový “ plyn a prodá se s přirážkou naivním/hloupým Litevcům, které zastupuje loutková vláda ve službách cizích pánů. Tento trik už začínají přiznávat i oficiální media. Výsledkem tedy bude, že Litevci zaplatí za ten samý ruský plyn víc a budou tedy chudší a jejich ekonomika méně konkurence schopná. Zbohatnou na tom západní firmy.

Jenže o „pár“ Litevcích to opravdu není. Cílem této PR akce je připravit evropskou veřejnost na uplné odpojení od dodávek ruského plynu a ropy. Media budou křičet, že to přece jde, „podívejte se na odvážnou Litvu“! Pár protektorátních vlád to zkusí napodobit a výsledkem bude krach jejich hospodářství, chudoba obyvatelstva a obrovská inflace a drahota. Jenže co je globální finanční oligarchii do nějakých Čechů, Slováků, Poláků,…

Nechají si to lidé líbit, nebo povstanou a smetou loutkové proti lidové totalitní režimy „liberálních demokratů“? Na tuhle otázku asi dostaneme odpověď velmi brzy.

P.S. Polsko tedy bude dál dostávat ruský plyn. Pouze s přirážkou, protože jim ho přeprodají „spojenci“


Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *