Polská justice se s německými Antifáky nepáře. Za útoky na policii půjdou před soud. Bude je zase chránit EU?

Sdílet

Polské státní zastupitelství obvinilo 10 členů německé pro imigrantské organizace „No borders“ (bez hranic), která je odnoží levicové Antify, z útoku na polské policisty poblíž imigrantského tábora ve městě Krosno Odrzańskie. Antifáci napadli místní velitelství polské pohraniční stráže kameny, lahvemi, tyčemi a klacky. Důvodem bylo údajně podpořit muslimské uprchlíky z nedalekého tábora, kterým e prý údajně odstává špatného zacházení. Ve skutečnosti je Poláci nechtějí po dohodě s německými úřady nechtějí pustit do vysněného Německa.

Na ochranu úřadu byla povolána pořádková polská policie a při útocích Antifáků bylo několik útočníků zatčeno a nyní budou čelit trestnímu stíhání. Jedná se o 8 mužů a 2 ženy s německým státním občanstvím.

Německá Antifa je z toho velmi překvapená, protože v Německu si na ně policie netroufá a nechá je řádit podle libosti. Důvodem je napojení Antifa na politický establishment, který bojůvky Antifa využívá k fyzickým útokům na politické oponenty (včetně pokusů o vraždu) a kritiky liberálně demokratické totality. Jenže současná polská vláda se na rozdíl od „liberálně demokratických vlád dosazených k moci volebními podvody) opírá o mandát voličů a tak se s Aftifáky nepáře.

Bude zajímavé sledovat, jaký postoj zaujme EU. Protože EU obvykle za práva pašeráků uprchlíků aktivně bojuje, například při jejich zatčení a obvinění v Itálii. Vypadá to proto na další diplomatickou roztržku mezi EU a Polskem, protože pašeráci uprchlíků jsou přece nad zákonem, vždyť budují evropský chalífát a ten má přece přednost. Ostatně členové a sympatizanti Antifa sedí v Německu dokonce ve vládě (psali jsme zde) a u nás doma bohužel také.


Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *