V Polsku zakládají novou konzervativní univerzitu. Ty současné jsou ovládané neomarxisty a levičáky

Sdílet

Ve Varšavě vzniká nová univerzita Collegium Intermarium. Podle jejího rektora Tymoteusze Zycha je cílem nabídnout svobodnou akademickou půdu pro stejně smýšlející profesory a garantovat svobodu slova a svobodnou akademickou debatu, která je pro skutečný rozvoj vědeckého bádání nezbytná Podle rektora jsou současné univerzity zcela ovládány neomarxisty a levičáky a smí na nich zaznívat pouze jim blízké názory a myšlenky.

Univerzita rovněž plánuje podpořit projekt „mezimoří“, který je rekonstrukcí Rakouska-Uherska 2.0 a má vytvořit nárazníkové pásmo mezi islamizovanou západní Evropou a ruským světem.

Jedná se o jakýsi projekt antiteze Sorosovo Středoevropské univerzity (CEU), která je hnízdem neomarxistických rozvratníků národních států a tradiční rodiny. Nová univerzita má naopak posloužit jako ideová základna obráncům národních států a normální rodiny a života.

Bohužel u nás doma jsou téměř všechny univerzity také ovládány neomarxisty a levičáky (včetně CEVRO) a o nějaké svobodné diskuzi si na nich můžete jen nechat zdát.

KPI


Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *