Případ Matěj Stropnický. Z extrémního globálního levičáka je vytvářen „umírněný pro český“ politik. Jak se recyklují kádry

Sdílet

Matěj Stropnický se brzy vrátí do politiky. Zatím ne oficiálně, ale je mu děláno PR v rámci nové image.

Kdo byl M. Stropnický do nedávna – extremistický levicový politik, který nikdy v životě nepracoval, vítač imigrantů a podporovatel LGBt++ agendy. Stropnický je sám homosexuál a je židovského původu (jeho otec M. Stropnický je nyní velvyslanec v Izraeli a těmi se od roku 1989 mohou stát pouze Židé) byt se jako aktivní věřící veřejně neprezentuje.

Když před časem jeho levicová politická kariera ztroskotala a jím vedená strany Zelených utrpěla volební debakl, Stropnický se stáhl z veřejné politiky a se svým homo přítelem koupil zanedbaný zámek, který prý rekonstruuje. Za nedlouho se začaly v mnoha mediích objevovat PR články a rozhovory s tímto mladým výtečníkem. To již neprezentoval své extrémní levicové názory, ale mluvil „rozumně“. Dokonce se prý stýká s běžným lidem a chodí do lidové hospody a místní na venkově ho prý mají rádi…! Dospěl snad a přišel k rozumu? O nikoliv, to by mu nebyla dělána masivní image podpora a vytvářeno nové politické image.

Co bude následovat, je předvídatelné. Stropnický se časem objeví v nějaké zavedené straně (případně nově vzniklé straně) a bude tam oficiálně zastávat umírněné názory. Na minulost se zapomene a PR kampaň mu poběží dál. Časem se ujme (za pomoci spřízněných kumpánů) vedoucí funkce najednou ovládnutou stranu nasměruje „žádoucím“ směrem – tedy k agresivní levicové agendě, jakou propagoval dříve u Zelených, nebo partaj přivede k řízenému zániku. S tím mají lidé jako Stropnický a jeho podporovatelé obrovské zkušenosti z historie.

Kdopak asi má zájem na recyklaci takové kádra? Je to náhoda? Nebo snad nějaký plán? Kdo si přečetl jisté „protokoly“, tak zná možná odpověď. Jak pravil J.V. Stalin „kádry řeší vše„.

vědátor


Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *