Městská rada v německém Heilbronnu nechválila stavbu mešity. Muslimové začali okamžitě vyhrožovat. Zelení a soc. dem jsou z toho smutní.

Sdílet

Městská rada v německém Heilbronnu neschválila stavbu nové mešity, kterou plánoval turecký islamistický spolek Ditib. Hlasy CDU, AfD, FDP a Svobodných voličů bylo rozhodnuto, že nová mešita v Heilbronnu (zatím) stát nebude. Muslimský spolek Ditib, který za stavbou mešity stál, začal městu vyhrožovat právními (a „jinými“) kroky. Prý bez mešity nebude možné nové muslimy řádně integrovat do německé společnosti! Rovněž prý bude požadovat finanční náhradu za náklady projektu ve výši 1 mil. EUR.

Nad rozhodnutím smutní i Zelení a soc. demáci, kteří stavbu mešity plně podporovali (stejně jako v ČR). Podle starosty H. Mergela (SPD – soc. dem.) je to špatné rozhodnutí a je potřeba najít nějaké řešeni společně s muslimy. Zelené zase mrzí, že město nezíská novou dominantu, protože plánovaná mešita měla mít hezký 21 vysoký minaret.

Jak to nakonec dopadne se ještě uvidí. Německo je rychle islamizováno a tak nakonec nová mešita v Heilbronnu nejspíš stát bude.

Milan v Německu


Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *