Maďarský parlament schválil zrušení daně z příjmu pro mladé do 25 let. Cílem je podpořit zakládání mladých rodin a ukončit poflakování studentů na univerzitách

Sdílet

Maďarský parlament schválil vládní návrh zákona, který zpětně od ledna 2021 osvobozuje mladé Maďary od daně z příjmu. Cílem opatření je podpořit zakládání mladých rodin a tedy i nárůst porodnosti maďarské populace.

Je to jedno z mnoha opatření, které v posledních letech přijala Orbánova vláda na podporu rodiny. Díky souboru opatření došlo k nárůstu počtu sňatku, porodnosti, ale i k poklesu rozvodovosti. Maďarská prorodinná opatření nyní studuje řada zemí včetně Japonska.

Další země, která zrušila daň z přijmu mladým lidem je Polsko, tak je hranice pro mladé lidi 26 let.

Cílem těchto opatření je systémová změna chování mladých lidí, kteří se dříve poflakovali na univerzitách mnoho let a do práce a zakládání rodin se nehrnuli.

Čtenáře asi nepřekvapí, že „česká a slovenská“ vláda o podobných opatřeních neuvažuje. Pro ty je prioritou LGBT++p agenda a podpora masové imigrace a korona teror.

KPI


Sdílet

One Reply to “Maďarský parlament schválil zrušení daně z příjmu pro mladé do 25 let. Cílem je podpořit zakládání mladých rodin a ukončit poflakování studentů na univerzitách”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *