„Je málo diverzifikovaná“, protestují herci v Hollywoodu proti porotě Zlatých globů. Herec Tom Cruise už cenu na protest vrátil

Sdílet

Americký Hollywood povstal jako jeden muž proti složení poroty, která uděluje prestižní Zlaté globy. Podle herců, scenáristů a dalších umělců je 86 členný porotní sbor málo diverzifikovaný a není v něm žádný černoch. Někteří herci berou tuto záležitost velmi vážně a známá celebrita Tom Cruise už Zlatý globe na protest proti nedostatečné diverzitě vrátil. Podporu protest získal rovněž od firem Amazon a Netflix, které začaly ocenění bojkotovat. Televize NBC nebude příští rok přenášet udělení cen v přímém přenosu, jak činila řadu let.

Pořadatelé (Hollywood Foreign Press Association – HFPA) ocenění se sami podrobili otevřené kritice a navrhují jmenovat nominálně minimálně 20 černých členů do poroty (ti budou v porotě dělat černochy) a další rozšíření poroty v budoucnu. To ale protesty umělců zatím neutišilo a ti požadují mnohem víc diverzity ve všech směrech.

Herci a umělci obecně se v posledních desetiletích stali nositelé rozvratu a propagace nejzvrácenějších a nejperverznějších agend. Přitom v normálních společnostech vždy tvořili spodinu. Oženit se s herečkou byl pro slušného mladého muže konec kariery a společenského uznání. Vytvořením Hollywoodu se to ale změnilo. Z herců a umělců byla vytvořena třída „celebrit určujících společenská témata“, přitom jejich kvality a hodnotová úroveň jsou stále na úrovni té spodiny. Otázkou je, kdo a proč tuhle třídu celebrit vytvořil. Odpověď si moudrý člověk dokáže snadno najít.

Joe Nowak, Chicago, USA


Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *