Imigrantské organizace požadují více diverzifikovaná německá media a peníze

Sdílet

Představitelka imigrantské organizace „Neue deutsche Medienmacher“ (nový německý tvůrce medií) Ferda Ataman zveřejnila nový „diversity guide“ (průvodce diverzitou) pro německá media. Podle imigrantské neziskovka (financované německými daňovými poplatníky) požaduje víc míst pro novináře ve všech mediích na základě „měkkých kvót“.

Prý to přinese pestřejší media a nové cílové skupiny. Neziskovka za tímto cílem požaduje od německých úřadů i víc peněz na svoji práci.

Jak přispěje turecký, nebo afgánský novinář k získání nových cílových skupin je otázka. Většina imigrantských menšin žije v patelární společnosti zcela mimo německá media a o německý stát se zajímá pouze v rámci sociálních dávek. Turci pak sledují turecké televize, Nigerijci nigerijské, Pákistánci pakistánské atd. Většina z nich navíc ani po desítkách let života v Německu neovládá německý jazyk.

To lze vidět i v ČR. Stačí si zajít do jakékoliv vietnamské restaurace, či večerky a pokud bude mít provozovatel puštěnou televizi, tak zcela určitě vietnamskou. Stejné je to v tureckých a arabských kebabárnách po celé zemi.

Milan v Německu


Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *