Polská vláda plánuje zákon na ochranu svobody slova, pokud budou sociální sítě mazat příspěvky, hrozí jim pokuta 1,8 mil EUR

Sdílet

Polský ministr spravedlnosti Zbigniew Ziobro plánuje předložit ke schválení nový zákon garantující svobodu slova na sociálních sítích. Jedná se o reakci na svévolné porušování polských (ale i českých a slovenských) zákonů o svobodě slova a projevu ze strany největších sociálních sítí jako pejzbook, twitter apod. Nový zákon umožňuje sociálním sítím za mazání příspěvků uložit pokutu až do výše1,8 mil EUR.

To si asi již každý běžný uživatel těchto sociální sítí zažil, když jeho komentoval imigraci, LGBT++P agendu, nebo vyvolené menšiny byly odstraněny bez ohledu na okolnosti, zda to je, či není pravda.

Aktivita polské vlády ostře kontrastuje s vládami v Praze ale i v Bratislavě. Ty naopak připravují další omezování svobody slova ve veřejném prostoru. Neslavný prim hraje „červený svetr“ J. Hamáček z ČSSD, který plánuje zavedení zločinů myšlení pod rouškou tzv. předsudečné nenávisti. Mocně mu ale přizvukují jak Babišovo ANO, tak „demokratická opozice“. Tak jim to příští rok u voleb nezapomeňte.

Grzegorz


Sdílet

One Reply to “Polská vláda plánuje zákon na ochranu svobody slova, pokud budou sociální sítě mazat příspěvky, hrozí jim pokuta 1,8 mil EUR”

  1. Z článku: (…)ze strany největších sociálních sítí jako pejzbook, twitter apod (…)
    Konečně někdo nazval tu Zuckerbergovu sektu pravým jménem, tak jak se to má správně vyslovovat 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *