Německá filmová společnost UFA přijala závazek větší diverzity. Chce více imigrantů, LGBT++ a invalidů… Bude imigrant z Mali dělat v Ufě „černocha“?

Sdílet

Německá filmová společnost UFA se podle slov jejího ředitele Nico Hofmanna sama zavázala k větší diverzitě. Ve svých řadách tedy chce mít víc imigrantů, LGBT++P osob a invalidů. Firma tak chce odrážet obraz celé německé společnosti. Tento závazek nebude mít podle vedení žádný vliv na kreativitu a výkonnost firmy. V posledních letech proslula UFA tvorbou filmových děl podporující imigraci, multikulturalismus a LGBT++ agendu.

Co to bude ve skutečnosti bude znamenat? Začne do svých řád přijímat zaměstnance na základě rasového/genderového klíče? Přijme třeba černého uprchlíka z Mali, aby ve firmě dělal „černocha“? Tak to bylo v ČSSR po roce 1969, kdy v Praze bylo v ústředních orgánech komunistických organizací řada partajních kariéristů ze Slovenska, kteří tam dělali „Slováka“, aby naplnili slovenské partajní kvóty.

UFA vznikla v roce 1917 a později se stala hlásnou troubou nacistického režimu, po 2. světové válce byla sice rozpuštěna a následně znovu oživena. Současná politická angažovanost „umělců! jen ukazuje, že se nic nezměnilo. Jsou to vždy jen poslušné loutky režimu. Jedno jestli nacistického, komunistického, nebo neomarxistického…. Většina dnešních umělců totiž nemá umělecký talent a svým „uměním“ by se těžko uživila, proto slouží režimu a zastává radikální politické názory.

Milan v Německu


Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *