Mladí Turci vtrhli do vídeňského kostela a začali pořvávat allahu akbar a převracet lavice

Sdílet

Rakouská Vídeň zažila minulý týden několik dalších perných chvilek multikulturního obohacení. Skupina asi 50 mladých Turků vtrhla do kostela Sv. Antonína (Antonskirche) ve čtvrti Favoriten. Uvnitř začali imigranti převracet lavice a pořvávali při tom allahu akbar. Zasáhnout musela policie. Kostel je nyní střežen policií a z preventivních důvodů zůstává uzavřen.

Komická byla následná návštěva muslimských předáků u znesvěceného kostela, kde za asistence TV štábů kladli květiny a pronášeli příspěvky o muslimské toleranci.

Asi 20 mladých muslimů se srotilo na Reumannplatz a za pokřiku allahu akbar začali muslimové házet po kolemjdoucích světlice. Opět zasahovala policie.

V sobotu vtrhnul afgánský uprchlík do katedrály Sv. Štěpána (Stephansdom) v centru Vídně a začal tam provolávat muslimské výkřiky jako allahu akbar, smrt nevěřícím atd. Byl zadržen bezpečnostní službou a předán policií.

Podle rakouské vlády je to důsledek paralelních společností a vláda prý tvrdě zasáhne proti jakékoliv nenávisti a násilí.

KPI


Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *