Odsouzení opozičního politika Mariána Kotleby: kdo na Slovensku doopravdy vládne justici? Odsoudili ho kvůli jeho kritice korona-plandemie?

Sdílet

O odsouzení předního slovenského opozičního politika M. Kotleby (ĽSNS) na 4 roky a 4 měsíce, za to, chudým rodinám jako župan bánsko-bystryckého kraje daroval částku 1488 EUR, bylo již řečeno mnoho. Chci se proto podívat na celý politicky motivovaný rozsudek z širšího hlediska.

Kotleba se prezentuje jako slovenský národovec, proto má vztah k Slovenskému štátu z let 2. světové války. Kotleba se ale hlásí k jeho odkazu pouze jako k prvnímu útvaru, v němž Slováci získali poprvé v historii alespoň částečně svoji státnost. Jistě, jednalo se o loutkový stát nacistického Německa, ale to na věci nic nemění, oficiálně to byl první stát Slováků. Kotleba se ale nikdy nehlásil k excesům, které Slovenský štát musel kvůli tlaku nacistů provádět (třeba protižidovská politika). Jiná věc je, proč byla většina Slováků v té době byla tzv. „antisemitsky“ nastavená. Oficiální historiografie se z nějakého důvodu této problematice vůbec nevěnuje. Nezávislá a alternativní historiografie se odvolává na zkušenosti se vzájemným soužitím tehdejších slovenských obrozeneckých buditelů v 17., 18., 19. a 20. století.

Často jsou uváděny zkušenosti a názory slovenských národních buditelů Štůra, Hurbana, Kollára, Bela, Šrobára a dalších na historické soužití mezi Slováky a Židy. Židé byli obviňováni z podpory alkoholizmu, z lichvy, z obchodu s lidmi, atd.

Pár příkladů, které jsou veřejně dostupné:

V minulých storočiach boli v meste aj Židia, mali dokonca takú veľkú moc, že málo chýbalo, aby neovládli mesto, ktoré celkom vyžmýkali mimoriadne ťažkými úžerami. Zmocnili sa domovov, vinohradov, polí a iných pozemkov, ktoré majitelia zadlžili židovskými peniazmi.“ Matej Bel, 1735

„Žid nazýva iné národy gójmi, to znamená: pohani, nečistí, otroci, nepriatelia; nenávidel každého, kto nebol Židom.“ Ján Kollár, 1831

Jedná se o veřejně známé citáty shromážděné v článku „Klín Židov mezi Slovanami“ od T. Rostase, který je kvůli článku popotahován slovenskou justicí. Bohužel o vztazích mezi Slováky a Židy se žádná skutečná diskuse nevede a ani vést nemůže (v ČR je to úplně stejné), a vina Slováků to podle všeho není.

Kotleba byl tedy odsouzen jako slovenský národovec za údajný (neo)nacismus. Může ale být Slovák neonacista, když německý nacismus považoval Slovany, tedy i Slováky, za podřadnou rasu?! Je (neo)nacistou Kotleba, který kritizuje LGBTQ+, je katolického zaměření, podporuje normální rodinu, je pro slovenskou nezávislost, …? To není politika německých nacistů vůči Slovanům! Je to otázka pro veřejnou diskuzi, nikoliv pro soudní proces. A stejně tak interpretace částky 1488 EUR! Pokud jsou podobné výroky předmětem soudního rozsudku, pak se jedná o politickou zlovůli a snahu zlikvidovat skutečnou opozici.

Spíš to vyvolává otázku, kdo doopravdy na Slovensku ovládá justici, protože Slováci to evidentně nejsou (v ČR to ale bohužel není jiné). Justice jsou v liberálních demokraciích tzv. nezávislé, ale ve skutečnosti to znamená, že jsou ovládány z ciziny, stejně jako třeba centrální banky.

Druhou zajímavou souvislostí je skutečnost, že Kotleba a jeho strana jsou otevřenými kritiky současných koronavirových opatření. Otevřeně je nazývají podvodem a manipulací. Má být jeho odsouzení nevyřčené varování dalším kritikům koronavirové plandemie?! Protože to brání zavádění nové totality orwellovského typu?!

Najdi 5 rozdílů.

Podle mého odhadu bude Kotleba nakonec skutečně odsouzen a půjde do vězení, kde se ho pokusí fyzicky zlikvidovat. Hra na „liberální demokracii“ končí a nastupuje totalita „Pravdy a lásky“. Ta si v ničem nezadá s těmi z minulosti, včetně německého nacismu, ačkoliv se její protagonisté tak rádi zaklínají bojem proti němu, Co s tím dělat a jak se tomu bránit? Vypnout televizi a začít zas přemýšlet, budovat sociální a přátelské kontakty s okolím a šířit mezi nimi nezávislé myšlenky a informace. Totalitní režim se pak někdy zhroutí sám do sebe. Současně to ale neznamená, že mezitím mají lidé jít jako ovce na porážku. Obrana jakýmkoli prostředkem proti tyranii a snaze o fyzickou likvidaci (byť třeba podle „liberálně demokratických“ zákonů) je ospravedlnitelná a mravná!

J. Nowak. Chicago, USA


Sdílet

2 Replies to “Odsouzení opozičního politika Mariána Kotleby: kdo na Slovensku doopravdy vládne justici? Odsoudili ho kvůli jeho kritice korona-plandemie?

  1. Kotleba-ďakujem nemusím.ale súdiť ho za číslo 1488 je scestné.to by sme mohli odsúdiť všetkých šoférov za S.P.Z. 666. a kto já viem čo ešte.Lebo ved Hitler chodil v lese kde boli aj stromi po ľavej aj pravej strany.No beda je asi každému kto by tak chodil.Že je Kotleba lstivý je nepopierateľné.Sám vystupoval proti covidu…….ako podvodu.Sám však prechladol.Či už úmyselne alebo neúmyselne nechám na vás.Ale dal si hneď
    urobiť test.Vedel ako dopadne.Prečo si nedal urobiť krvný test?Tam by to mal 100%.A tak podrazil a zradil všetkých,ktorí mu slepo verili

  2. skutočnosť je taká že pokiaľ s tými číslami nevyšli liberálni fašisti , tak na Slovensku takmer nikto nevedel význam čísiel 14 a 88 . Až keď to vytiahli na svetlo liberálni fašisti ,tak to pozná veľa ľudí . Tak kto vlastne propaguje fašizmus ?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *