Američtí „Navy Seals“ přecházejí na genderovou řeč. Nepřátelé se již třesou strachy

Sdílet

Jednotky amerických elitních Navy Seals (tuleňů) a přidružených speciálních jednotek Navy Special Warfare Combatant-craft Crewmen (SWCC) se rozhodly pro genderovou změnu jazyka a označení.

Jednotky již nebudou například používat slogan I am that man (jsem ten muž), ale I am that warrior (jsem ten válečník). Dále přestanou používat výraz brotherhood (bratrstvo), původní slogan „A common man with uncommon desire to succeed“ (obyčejný muž s neobyčejnou touhou uspětú nahradí „A common citizen with uncommon desire to succeed“ (obyčejný občan s neobyčejnou touhou uspět). Změny prý vyjadřují reflexi jednotek na současnou společnost. Zdravý rozum projevil prezident Trump, který prohlásil, že bude podobné nařízení vetovat.

Jednotky Seals vždy prezentoval Hollywood jako etalon odvahy a mužnosti (např, filmy uncommon valour atd). Nyní bude tahle mužnost odstraněna. Jsem si jist, že potenciální nepřítel se již před genderově neutrální jednotkou seals třese strachy. Tohle je ten západ, kam tak moc chceme patřit?!


Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *