Dceři prof. Prymuly se bez otce v podnikání nedaří – další „rodinná“ firma MEDIMUN s.r.o. skomírá. Čeká na velkou „očkovací ránu“?

Sdílet

V roce 2004 zakládá jistá Ruslana Prymulová (ročník 1965) v malé obci Horní Přím u Hradce Králové firmu MEDIMUN s.r.o. Firma léta nevykazuje žádnou (nebo zcela minimální) činnost. V roce 2017 jí přebírá Karolína Prymulová, dcera prof. Prymuly (hlavního propagátora masového očkování). Ta má za sebou čerstvou vele úspěšnou podnikatelskou činnost ve firmě Biovomed, kterou provozovala od roku 2013 (to bylo slečně Prymulové 24 let) se svým otcem. Její otec prof. R. Prymula tehdy působil jako ředitel FN HK a předseda vakcinologické společnosti. Firma Biovomed dokázala během 2 let (2014-5) vydělat na „poradenské činnosti“ pro farmaceutické firmy (mimo jiné výrobce vakcín) neuvěřitelných 75 mil Kč. Zlí jazykové tvrdí, že to byla forma úplatků pro jejího otce za schválení jimi vyráběných vakcín (o podnikání firmy Biovomed psali jsme zde). Následně se ale celá věc dostala na veřejnost a R. Prymula byl odvolán. Následoval záhadný prudký pokles zisku firmy Biovomed a v roce 2018 firmu slečna Prymulová prodává.

Je proto záhadou, proč se jí nepodařil stejný podnikatelský úspěch i v nové firmě MEDIMUN?! Ta v roce 2019 vykázala obrat pouze 180 tis Kč a skončila na nule, v roce 2018 měla dokonce ztrátu -84 tis. Kč. Čím to bude? Neúčastí jejího otce? Nebo na firmu nemá čas a čeká na lepší příležitost? Nebo nebyly ty správné zakázky za studie a poradenství od farmaceutických firem?

Cílem prof. Prymuly je očkování Čechů. Podpora očkování mu již přinesla značný majetek ve firmě Biovomed. Chystá se ho rozmnožit?

Podle oficální stránky na Linkedin pracuje slečna Karolína Prymulová v poradenské firmě Deloitte Czech Republic v oblasti supply chain managementu. Bude proto zajímavé sledovat, jak si firma povede v blízké budoucnosti. Její otec aktuálně propaguje masivní očkování proti koronaviru ve fukci poradce předsedy vlády. Jedna vakcína má stát skoro neuvěřitelných 400 USD! (později přišel s cenou 99 kč, tak se v tom vyznejte – poznámka redakce) Marže výrobce tedy budou v řádech tisíců procent! Budou nadnárodní farmaceutické firmy (vyrábějící vakcíny proti koronaviru) zase potřebovat „poradenství a studie“ od jeho dcery, jako to bylo v případě firmy Biovomed? To by byl „homerun jako Brno“! Budu pro čtenáře www.ceskavec.com celou záležitost pozorně sledovat.

Prometheus


Sdílet

One Reply to “Dceři prof. Prymuly se bez otce v podnikání nedaří – další „rodinná“ firma MEDIMUN s.r.o. skomírá. Čeká na velkou „očkovací ránu“?”

  1. Tohle už fakt musí prasknout, není možné, aby o epidemiologických opatřeních rozhodoval někdo, kdo má mít úspěch z vakcíny, zvláště té narychlo schválené.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *