„Při sexu používejte roušky, nebo raději nesouložte vůbec…“, radí americké univerzity studentům

Sdílet

University of Georgia na jihu USA doporučila studentům, kteří žijí v univerzitním campusu, aby během sexu používali roušky na obličej. Prý je to nejlepší prevence proti šíření koronaviru. Hluboké dýchání (ke kterému při sexu dochází) může přispívat k šíření infekce a masky mohou toto riziko omezit.

Je to další z amerických univerzit, které chtějí bojovat proti šíření pandemie netradičním způsobem. Pionýrem na tomto poli byla známá Harvardova univerzita. Ta již v červnu provedla studie na dvou malých skupinkách a podle získaných výsledků nebyl koronavirus nalezen v mužském semenu, ani v ženských poševních tekutinách. Přenos nákazy během sexu se sice nepodařilo prokázat, ale i tak „odborníci“ z Harvardu doporučili používaní ochranných roušek. Dalším doporučením bylo zanechat sexu úplně, tak prý dotyční zcela sníží riziko přenosu během pohlavního styku.

Je smutné, že se studie nezabývala i dalšími pohlavími. Co třeba možný přenos infekce během análního sexu mezi homosexuály? Co to má znamenat, taková necitlivá diskriminace?

Je také s podivem, že sexuální abstinenci university nedoporučují menšinám z řad LGBT++, kde je vysoká prevalence výskytu sexuálně přenosných chorob (kapavka, syfilis, hiv-AIDS atd.). Podobně zvláštní je, že podobné rady americké univerzity neadresují do populačně rostoucí Afriky, Indie, apod.

Nebo mají se sexem ( a množením) přestat pouze bílí heterosexuálové?


Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *