Známý karikaturista žaluje židovskou Anti-defamation league o 10 mil dolarů. Ta si upravila jeho obrázek, aby ho mohla obvinit z antisemitismu

Sdílet

Známý americký karikaturista Ben Garrison žaluje u amerického soudu židovskou lobbistickou organizaci Anti-defamation league – ADL (ligu proti pomluvám) o 10,3 mil dolarů. ADL Garissona opakovaně napadala kvůli údajnému antisemitismu, kdy například kritizoval šéfa americké armády jako loutku Sorose a Rothschilda. ADL si také měla sama schválně upravit jeho karikaturu ovládání lidi skrz dluhy tak, aby vyzněla antisemitisky. Následně pak karikaturistu obvinila z antisemitismus a rozjela proti němu kampaň ve spřátelených mediích.

Bude zajímavé sledovat, jak si s žalobou americké soudy poradí. Hádám, že Garrison nemá šanci na úspěch. Zákony zkrátka v liberálních demokraciích neplatí pro všechny stejně.

ADL je v posledních letech známá snahou o omezování svobody slova, především pokud jde o jakoukoliv kritickou zmínku o Židech, židovských osobnostech, či organizacích.

Sára S. NYC, USA


Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *