Už si vaše firma objednala LGBT firemní workshop od Prague pride za 20 tisíc kč?

Sdílet

Prague pride neziskovkáři nelení ani mimo „nejteplejší týden v roce“. Když zrovna neprovádějí LGBT propagandu ve školách a nelobují mezi poslanci a senátory za LGBT agendu, tak si přivydělávají mezi firemní klientelou formou placených workshopů. Na jejich webu de píše:

Spolek Prague Pride nabízí zaměstnavatelům interaktivní workshopy. Jejich prostřednictvím pomáháme managementu i pracovním týmům hledat cesty, jak může firma podpořit své LGBT zaměstnance v sebepřijetí a coming outu, přispět k příjemnějšímu pracovnímu prostředí a lepším pracovním výkonům celého týmu.

Co za to firma získá?

Workshop se skládá ze čtyř variabilních bloků:

  1. LGBT identity: Co se skrývá za jednotlivými písmeny? (45 min) 

Interaktivní přednáška založená na faktech a výsledcích výzkumů pomůže s orientací v pojmech a zkratkách. Společně poodhalíme, jací lidé se za jednotlivými písmenky skrývají a s čím se v životě potýkají.  

  1. V kůži LGBT člověka (90 min)

Čeká vás hraní rolí a aktivita prošpikovaná důležitými aha momenty. Jaké otazníky a obavy řeší LGBT lidé na pracovišti? Jak je ovlivňují zkušenosti z dospívání, ze školy nebo rodiny? Pomocí skupinové hry to zjistíte na vlastní kůži. Lépe porozumíte zdánlivě odlišnému světu a navíc se dozvíte zajímavé věci i sami o sobě!  

  1. Historie LGBT: Kam sahají duhové kořeny? (45 min)

Abychom lépe porozuměli LGBT lidem a výzvám, kterým musí dnes čelit, je dobré se nejprve podívat do minulosti. Interaktivní cesta do evropské i americké historie vám objasní klíčové myšlenky a význam LGBT hnutí.   

  1. Síla osobního příběhu (45 min)

Seznamte se s LGBT člověkem a zeptejte se na ošemetné věci zcela na rovinu. Zjistěte, jaká témata jsou pro LGBT lidi v pohodě, a čemu se naopak raději vyhnout. Jak se cítí, když slyší vtípky o gayích a lesbách? Jak jim vy osobně můžete usnadnit přirozené fungování na pracovišti? 

BONUS: Individuální konzultace – citlivé věci probereme v soukromí (30 min)

Uvědomujeme si, že LGBT téma může být pro někoho citlivé nebo úplně nové. Na závěr každého bloku tak provádíme důležitou reflexi emocí a po skončení skupiny také nabízíme přibližně půlhodinový prostor pro individuální doptání se našich zkušených lektorů.

Komu je workshop určený

Workshopy jsou pro všechny v manažerských a HR pozicích, ale i pro řadové zaměstnance, kteří chtějí být přátelští a féroví ke svým LGBT kolegům a podřízeným a mají různé nezodpovězené otázky.

Jak je workshop dlouhý

Workshopy jsou flexibilní a umíme je přizpůsobit přesně na míru. Ideální volbou je absolvovat všechny čtyři bloky, díky kterým téma diverzity a inkluze LGBT lidí projdeme do hloubky. Pokud máte méně času, společně vymyslíme, jak poskládat kratší workshop, aby co nejlépe naplnil vaše požadavky.

Kapacita workshopu

Ideální je skupina do 30 lidí, která poskytuje komfortní prostor pro dotazy a interakci. Poradíme si ale i s teambuildingem pro 60 lidí nebo workshop začleníme do oběda pro zaměstnance. Domluvíme se.

Kolik workshop stojí

Kompletní workshop se čtyřmi bloky stojí 20 tisíc korun. V případě kratších verzí záleží vždy na konkrétním výběru bloku, úpravách na míru a další individuální domluvě.

Homoneziskovkáři sice nepíší, co se skrývá za „osobní konzultací“, ale vstup nejspíš bude pouze na vlastní riziko…

Odhaduji, že mezi prvními zájemci o LGBT „vzdělání“ svých zaměstnanců jsou sponzoři Prague pride. Nadnárodní korporace jako Pepsi, Vodafone, Citibank, nebo Staropramen. Tam je jistě účast zaměstnanců „nepovinně povinná“ jako to bývalo před rokem 1989 s účastí na 1. máje, jak vyprávějí pamětníci. „Na LGBT školení soudruhu sice nemusíš, ale poznamenali jsme si to v tvém kádrovém posudku a zapomeň na povýšení, roční odměny a další výhody..“ To už tu jednou bylo.

Není divu, když se člověk podívá na jména hlavních agitatorů LGBT a neomarxistických ideologů, pak mu většinou vše hned doklapne. Na odměny letos zapomeňte, ale LGBT školení být musí!

Milan


Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *