Black lives matter aktivisté si troufají i na americké Židy. Vypálené synagogy a vydrancované obchody

Sdílet

Když koncem května oslavovali Židé v Los Angeles svátek šuvot (den, kdy bůh dal Mojžíšovi toru), netušili, že se jejich majetek a synagogy stanou terčem útoků aktivistů Black lives matter (BLM). 30. května násilníci z BLM poškodili ve čtvrti Fairfax (žije zde velká ortodoxní židovská komunita) 5 synagog, 3 židovské školy ješiva a většinu místních židovských obchodů. Podle místních prý aktivisté provolávali hesla jako „zkurvená policie a zabijte Židy“. Kosher obchody a restaurace byly posprejovány nápis „fuck Izrael“ a „free Palestina“ a dalšími protižidovskými hesly.

Místní Židé si stěžovali, že se jich nikdo nezastal a kolem jedoucí automobilisté na ně ještě pak pokřikovali „effing Jews“ (slangový vulgární výraz – „ošoustaní Židé“).

To je samo o sobě velmi zvláštní. Jindy hned media spustí kampaň proti antisemitismu, politici odsuzují antisemitismus a posílají peníze na náhradu škody. Je rovněž podivné, že se celá událost vůbec nedostala do světových medií: Prostě úplné ticho.

Jak si to vysvětlit? Jsou procesy, které právě probíhají v USA a Evropě tak zásadní, že se na pár obětí nehledí. Má to být ono pověstné „když se kácí les, tak létají třísky“? Nebo je to jen strach z řádících davů? Aby snad někdo z aktivistů BLM nevytáhl, že se Židé mají třeba omlouvat za židovské obchodníky s otroky a platit za ně kompenzace? Že to bylo již před více než 150 let? Koho to dnes zajímá…. Džin je vypuštěn z lahve a globalisté s jeho zkrocením nijak nespěchají.

Miki Donák, Texas, USA


Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *