Němečtí lékaři a virologové se bojí o svobodu slova. Důsledek koronavirové pandemie

Sdílet

Univerzitní klinika v Eppendorfu v Hamburg (UKE), Společnost pro virologii (die Gesellschaft für Virologie) a univerzita v Tübingenu provedly anonymní výzkum mezi německými lékaři z oboru virologie, imunologie, hygieny, interního lékařství a intenzivní péče. Výzkum byl zaměřen na jejich postoj k řešení koronavirové pandemie. Ačkoliv většina z nich souhlasí s doporučeným sociálním odstupem 2 metrů a zákazem velkých masových akcí, tak třeba s uzavřením škol a školek již nikoliv.

Mnoho z nich (více než 1/3) se také obává o osobní svobodu slova. V průběhu pandemie byl totiž úřady a oficiálními medii tolerován pouze oficiální názor, že se jedná o strašlivou pandemii a je potřeba uzavřít celou zemi do karantény. Hlasům odborníků, kteří projevily odlišný názor nebyl dáván prostor a většina z nich byla vláčena v oficiálních mediích jako šarlatáni a podvodníci. Co na tom, že se jednalo o špičkové německé lékaře a vědce, kteří vycházeli z čísel a precizních dat.

U nás byla situace podobná. Prostor v mediích dostávali pouze zvěstovatelé katastrofy jako plukovník Prymula a jemu podobní. Budou nyní povoláni alespoň symbolicky k odpovědnosti za blížící se ekonomickou a společenskou katastrofu, která bude způsobena karanténním opatřením a vyděšením části populace?

Gampl


Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *