Přejmenuje se český vlastenecký časopis na „My všichni z diaspory a Izraele“?

Sdílet

Před více než rokem začal v ČR vycházet časopis MY (celý název My všichni z Čech, Moravy, Slezska a Slovenska), který si kladl za cíl „druhé národní obrození“. Sympatická mi byla i redakce kolem P. Hájka a M. Semína. Ačkoliv žiji již více než 30 let za mořem, mám stále k mé vlasti hluboký vztah a proto jsem se rozhodl časopis kupovat a tím ho podporovat. Požádal jsem proto kamarády doma v ČR, aby mi časopis kupovali a vždy jednou za čtvrt roku poslali. Časopis se skutečně věnoval vlasteneckým tématům a byl mi dlouho sympatický.

Jenže jaké bylo moje rozčarování v roce 2020! Když mi přišla zásilka prvních 3 čísel letošního roku, tak jsem nevěřil svým očím. V posledním [březnovém, pozn. red.] čísle časopisu je v hlavním rozhovoru oslavován Vladimír Železný jako „hrdina a bojovník“. To myslí redakce vážně? Vždyť V. Železný se nikdy k českému národu nehlásil. Jím vedená televize NOVA, kterou získal (s dalšími kumpány jako F. Gál) podvodem, byla jedna z hlavních příčin současného kulturního a morálního marasmu. Byla to právě TV NOVA, která do českého mediálního prostředí masově zaváděla konzum, sex, násilí a multikulturalismus. Nehledě na to, že po jeho rozkmotření se s obchodním partnerem Lauderem (prezident Světového židovského kongresu) stála tahle epizoda české daňové poplatníky 10,2 miliard Kč. Vymáhá je po panu Železném někdo? Nebo je to tak, jak napsal časopis Aeronet „Když jeden Žid okrade druhého, tak gojim musí odškodnit obě strany“ (tak je psáno v Talmudu). Pan Želený přeci „změnil názory“ až když s ním zametli a obchodně ho zničili jeho mocnější kumpáni (Lauder a jeho poskokové, z domácích B. Sobotka apod.), které se pokusil připravit o majetek! Já nemám nic proti panu Železnému a jeho okázalé podpoře vlastního židovského národa, jen nechápu, proč ho oslavují v údajně českém vlasteneckém časopisu?! Pak by si totiž měl časopis změnit název na „My všichni z diaspory a Izraele“, aby nemátl vlastenecké čtenáře!

Bohužel to není jediná změna v dříve sympatickém časopisu. Nyní se jedním z kmenových redaktorů stal i člověk, který dříve působil v internetovém serveru, který jednu dobu údajně sponzorovala izraelská ambasáda. Jak se to říká, „koho chleba jíš, toho píseň pěj“?

„Český vlastenec“ V. Železný

Dalším přírůstkem jsou pravidelné příspěvky redaktora, který zase objíždí republiku v doprovodu izraelského rabína. To bude český vlastenec jako řemen! Já nemám nic proti aktivitě obou pánů, jen nechápu, proč se vydávají za české vlastence?! Zapomenout nemohu, že onen pán se údajně aktivně podílel na krachu několika českých projektů (Svobodní, Blok proti islámu, Alternativa pro Českou republiku).

Nechápu, co redakci k takové změně kurzu vedlo. Snaha zalíbit se mocným tohoto světa? Vidina peněz? Naivita? Obyčejná neuváženost a hloupost? Tudy vážená redakce cesta nevede. Bylo to již mnohokrát vyzkoušeno a vždy to skončilo řízeným krachem.

Pro mě z toho plyne jediné. Časopis jsem přestal kupovat (požádal kamarády doma, aby mi ho již neposílali), a ušetřené peníze věnuji nějakému skutečně vlasteneckému spolku.

Joe Kolach, Dallas USA

článek nemusí vyjadřovat názory redakce,

Máte co říct k tématu? Máte zajímavé informace, nebo dobré tipy, kde je sehnat? Či dokonce umíte napsat článek? Pošlete nám ho!, rádi ho zveřejníme. Po identitě našich přispěvatelů nepátráme a jejich texty klidně zveřejníme i anonymně, nebo pod přezdívkou, necháváme na nich, jak si vyberou. Na zveřejnění jejich informačních zdrojů rovněž netrváme. Dobře víme, že v liberální demokracii to je se svobodou slova občas velmi podivné.


Sdílet

2 Replies to “Přejmenuje se český vlastenecký časopis na „My všichni z diaspory a Izraele“?

  1. Díky za to, že píšete to, co píšete. Hovořím o jednom článku, na který jsem se dostal z jiného serveru. Asi vás začnu číst. Nejsem antisemita, to ani náhodou, za nic nemůže jeden národ. Ale glorifikovat Železného jako vlastence, to je hodně velký úlet…. Máte pravdu. Díky!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *