Amerického transsexuála hrubě diskriminují, dámský salon mu odmítl depilovat varlata a penis, pak ho odmítl vyšetřit gynekolog

Sdílet

Americký transsexuální aktivista Jessica Yaniv neprožívá šťastné období. Nejdříve prohrál soud, kde se domáhal odškodnění za odmítnutí depilace svého mužského přirození v salonu specializovaném na depilaci žen. Nyní nebohý transsexuál musí zaplatit 6000 USD odškodného a soudních výloh, když u soudu žaloval 3 ženy ze salonu za diskriminaci, což soud neuznal.

Teď ho ale potkala další rána, odmítl ho ošetřit gynekolog! Prý transsexuální pacienty neošetřují. Ubohý transsexuál se cítil zmatený, ponížený a zraněný.

Jen pro informaci gynekologie je zdravotní obor, který se zabývá problémy a léčbou ženských reprodukčních orgánů (vagíny, dělohy, a vaječníků) a prsů. Nic z toho ale nebohá Jessica nemá, protože má stále ještě penis a varlata. Proto by prý gynekologové měli vytvořit pracovní skupinu, která se touto problematikou nebohých transsexuálů bude zabývat.

Před 30 lety by podobného blázna zavřeli do ústavu a léčili, dnes se kolem něj musí ale našlapovat s největší opatrností, jinak dotyčným hrozí jak profesní likvidace, tak možná i nějaký paragraf trestního zákona. Z či hlavy to všechno vlastně vzešlo?

A. Fišer


Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *