Německý důchodce (81) chtěl pronajmout byt pouze Němcům. Soud si ho okamžitě podal. Důchodce musí zaplatit uprchlíkovi z Burkina Faso pokutu. Byla to plánovaná provokace?

Sdílet

Německý důchodce (81) z Augsburgu si dal inzerát „pronajmu byt Němcům“. Tím se dal inspirovat jistý uprchlík z Burkina Faso a majiteli bytu hned zavolal. Majitel bytu ale okamžitě ukončil rozhovor, když poznal, že dotyčný sotva hovoří německy. Afričan ale nelenil a obrátil se na soud. Ten obratem majitele bytu odsoudil za diskriminaci k pokutě 1000 EUR, kterou musí diskriminovanému uprchlíkovi zaplatit.

Soud nijak neobměkčilo, že majitel bytu měl již v minulosti špatné zkušenosti s imigranty, ze kterých se vyklubali turečtí drogoví dealeři. Podle soudce prý zločiny páchají lidé a ne národnosti.

Podle zpráv z alternativních německých zdrojů se zdá, že se jednalo o předem plánovanou provokaci imigrantských neziskovek a úřadů. Jednak onen uprchlík umí sotva německy a normálně žádné inzeráty není schopen přečíst, dále by nebyl schopen podat stížnost soudu, protože neumí dostatečně německy a nezná německý justiční systém. Dokonce se objevila informace, že onen uprchlík je rovněž drogovým dealerem.

Asi si vzpomenete, jak podobnou provokaci u nás před časem rozehrály neziskoky, media a část establishmentu. Tehdy se jednalo o odmítání pronájmu Cikánům, se kterými jsou rovněž špatné zkušenosti. Je to provokace k zastrašení původního obyvatelstva podle stejného vzoru a ze stejné dílny?

Aron G.


Sdílet

2 Replies to “Německý důchodce (81) chtěl pronajmout byt pouze Němcům. Soud si ho okamžitě podal. Důchodce musí zaplatit uprchlíkovi z Burkina Faso pokutu. Byla to plánovaná provokace?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *