Každý pátý žák (15) v Německu neumí skoro vůbec číst

Sdílet

Nově zveřejněné výsledky mezinárodních srovnávacích testů PISA přinesly německým úřadům těžkou hlavu. Ukázalo se, že 20 procent žáků ve věku 15 let neumí skoro vůbec číst a velká většina z nich má imigrantský původ. Propad úrovně německého školství byl akcelerován masivním přísunem imigrantů v posledních 5 letech a sociálními experimenty na základních školách. Kde se místo výuky bojuje proti klimatické krizi, za práva menšin, proti xenofobii a pod. Výsledkem je prudký propad obecné úrovně vzdělanosti. Velmi podobné výsledky prezentovalo i Rakousko. Nejlepší výsledky pak dosáhly země, které žádnou imigraci neumožňují, jako Čína. Japonsko, Korea, nebo Taiwan.

Bohužel podobné trendy vidím i u nás doma. Inkluze a velký přísun žáků, kteří nehovoří česky (muslimové, černoši, Vietnamci) vede k prudkému propadu úrovně vzdělání. Každý soudný rodič, kterému leží na srdci vzdělání jeho dětí, by měl proto rozhodně odmítat jakoukoliv imigraci z nám nepodobných kulturních okruhů. Ono překvapivě s dětmi Slováků, Rusů, nebo Ukrajinců skoro žádné jazykové problémy nejsou.

Tomáš M.


Sdílet

2 Replies to “Každý pátý žák (15) v Německu neumí skoro vůbec číst

  1. Mě vždy rozesmeje to multikulturní trestání o chytrých vietnamských dětech , které vítězi v soutěžích z češtiny, přitom realita je úplně jiná :), sám sem jich par učil a nebýt úplatku a vyhrožování ze strany rodičů, tak by půlka z jich propadla , většinou z matematiky, fyziky a chemie, ale par mívala 3 z milosti i češtiny :))

    1. No jo, to je ta pracovitá a geniální skupina představující elitu české společnosti. Nepřipomíná mi to stejně nechutnou režimní propagandu o jiné protežované menšině??
      Miroslav Nožina, Filip Kraus: Kriminální sítě ve vietnamské diaspoře. Případ České republiky (2009)
      http://www.dokumenty-iir.cz/Nozina/Viet.pdf
      Miroslav Nožina, Filip Kraus: Bossové, vojáci a zrnka rýže. Vietnamské kriminální sítě v ČR a jejich mezinárodní dimenze (2012)
      http://www.dokumenty-iir.cz/Knihy/bosove_vojaci_zrnka_full_s_obalkou.pdf

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *