Katedrála ve švédském Malmö má nad oltářem homosexuální obraz „Ráj“, černý a bílý Adam se intimně dotýkají, stejně jako dvě Evy, hada představuje transsexuálka

Sdílet

Katedrála Svatého Pavla ve švédském Malmö má nad oltářem nový obraz, který znázorňuje homosexuální scény. Obraz s názvem „Paradise“ (ráj) ukazuje dva Adamy (jeden z nich je černý) a dvě Evy, had je pak znázorněn transsexuální ženou. Podle pastorky kostela Sofie Tunebro prý je potřeba, aby obraz vyjadřoval otevřenost církve, aby se s ní mohli všichni identifikovat. Obraz byl v kostele instalován na první adventní neděli a jeho autorkou je pokroková umělkyně Elisabeth Ohlson.

Bohužel ne všichni členové církve jsou z obrazu nadšeni. Podle některých se prý dokonce jedná o antikřestanskou herezi. Bude zajímavé sledovat, kdy si na ně posvítí místní úřady a policie, protože to může být klidně pochopeno jako homofobie, či transfobie a na to mají ve Švédsku paragrafy trestního zákona.

Sára Stein


Sdílet

One Reply to “Katedrála ve švédském Malmö má nad oltářem homosexuální obraz „Ráj“, černý a bílý Adam se intimně dotýkají, stejně jako dvě Evy, hada představuje transsexuálka”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *