Anglická první fotbalová liga masivně propaguje LGBT++ agendu

Sdílet

Známá anglická Premier league (první fotbalová liga) se rozhodla v listopadu a prosinci připojit k aktivitě Rainbow laces (duhové pásky). V průběhu těchto měsíců bude na fotbalových stadionech masivně propagovat LBGT++ agendu. Před začátkem zápasů se bude prezentovat na stadionech obrovská duhová vlajka, kapitáni mužstev budou nosit duhové kapitánské pásky.

Cílem je prý ukázat, že fotbal je pro všechny, podpořit diverzitu a oslavit práva LGBT++ komunity. Součástí bude i výuka genderové agendy v rámci sportovních tříd.

Premier league bude podobnou kampaň provádět i v dalších 2 letech. Cílem prý je vytvořit prostředí, kde se LGBT++ osoby budou moci cítit sami sebou. Také chce prý rovněž inspirovat i další sportovní organizace, aby se zapojily do propagandy LGBT++ agendy.

Mezi sponzory najdete firmu Adidas, Coca Cola a několik finančních institucí.

Oficální LGBT++ kampaň první anglické fotbalové ligy

Kdy to asi dorazí k nám? Reprezentace již zavedla nové „národní“ dresy, které nemají nic společného s českou trikolorou, takže by nějaká LGBT++ agitka nemusela být zas takové překvapení. Profesionální sport byl, je a bude bohužel vždy nástrojem propagandy.

David Kraus, Londýn


Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *