20% dětí v německých školkách nemluví doma německy. Řada imigrantů muslimů děti do školky vůbec neposílá

Sdílet

Na etnické Nemce se valí jedna imigrantská pohroma za druhou a špatná zpráva je záhy nahrazena ještě nějakou horší.

Nyní vyšlo najevo, že pětina dětí v německých mateřských školkách nemluví doma s rodiči německy a jejich rodiče často německy neumí vůbec! Proto se začlenění dětí imigrantů do německé společnosti daří stále méně. Vše je ještě zhoršeno skutečností, že řada imigrantů děti do školky vůbec neposílá, aby zabránila možnému vlivu na jejich muslimskou domácí výchovu.

Tak se běžně stává, že dítě imigrantů přijde do první třídy a neumí ani slovo německy. Tím přirozeně velmi trpí výuka pro celou třídu a úroveň vzdělanosti v Německu prudce klesá.

Spolková země Podíl dětí, které neumí dobře německy  v mateřských školách (%)
Brémy 36 %
Hesensko 32 %
Berlín 31 %
Severní Porýní-Vestfálsko 27 %
Hamburg 27 %
Bádensko- Württembersko 25 %
Porýní Vestfálsko 22 %
Sársko 20 %
Bavorsko 18 %
Šlesvicko-Holštýnsko 15 %
Sasko 6 %
Durynsko 6 %
Brandenbursko 5 %
Sasko-Anhaltsko 5 %
Meklenbursko-Pomořansko 5 %

Z výše uvedené tabulky je patrné, že existuje obrovský rozdíl mezi původní NSR a bývalo NDR. Na východě Německa je podíl zatím velmi malý, tak třeba v Brémách již překročil 1/3 všech dětí.

Podobný trend ale bohužel vidíme i v ČR. Především ve velkých městech roste rychle podíl dětí imigrantů, které mnohdy neumí vůbec česky. Protože ačkoliv byly narozeny již zde a mnohé mají české občanství, tak je pobyt v jejich uzavřené komunitě českou kulturou nijak nepoznamenal. To platí především pro děti Vietnamců, Arabů a černochů. Například v Praze na údajně prestižní základní škole Lupáčova (výuková škola místní pedagogické fakulty UK) nastoupili před pár lety do první třídy dva malí Vietnamci, kteří neuměli ani slovo česky, třebaže se zde již narodili a nikdy nebyli ve Vietnamu!

Počet dětí imigrantů začíná být tak vysoký, že školy přestávají plnit jednak integrační funkci, tak funkci vzdělávací. Když učit musí děti imigrantů nejprve naučit česky, tak se nemůže věnovat výuce českých dětí. Proto by měl každý soudný český rodič tvrdě vystupovat proti imigraci z jiných civilizačních okruhů, jinak totiž pracuje proti zájmu svých dětí. Ono totiž „překvapivě“ s dětmi Slováků. Ukrajinců a Rusů žádné problémy s češtinou nejsou.

Sára Stein


Sdílet

One Reply to “20% dětí v německých školkách nemluví doma německy. Řada imigrantů muslimů děti do školky vůbec neposílá”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *