Imigranti u nás nejsou. Proč tedy loni zavedlo ministerstvo školství program na integraci česky nemluvících žáků? Kvůli Ukrajincům to nebude

Sdílet

Od establishmentových politiků, medií a umělců stále slyšíme totéž, žádní imigranti tady nejsou a pokud tu jsou, tak jich je jen 12!

Je proto s podivem, že loni ministerstvo školství zavedlo program podpory pro žáky cizince, kteří nehovoří česky. Cílem programu je pomoci žákům s orientací ve škole a zajistit jim bezplatné kurzy češtiny. Ale vždyť tu žádní imigranti nejsou! Pro koho je tedy určen? Když vyloučíme Ukrajince, kteří mají k češtině jazykově a kulturně blízko a jejich děti s češtinou nemají žádný problém, tak nám zbývají Vietnamci a další nebílé menšiny – černoši, Afgánci, Pákistánci a Arabové obecně. Jenže Vietnamci tu byli již dlouho a je proto otázkou, proč se k podobnému kroku rozhodla vláda tak najednou? Odpovědí nám může být zjevný masivní nárůst počtu černochů a muslimů v ulicích našich měst.

Od učitelů základních bohužel víme, že dětí cizinců masivně přibývá. A většina z nich nehovoří vůbec česky. To se týká i dětí údajně plně integrovaných Vietnamců, které po nástupu do 1. třídy obvykle umí pouze vietnamsky, ačkoliv se tu často již narodily a některé dokonce mají české občanství. Nemluvě o dětech černochů a muslimů. Promění se naše země na multikulturní guláš jako známe ze západní Evropy, kde úroveň vzdělání kvůli dětem imigrantů prudce upadne? Nebo tomu ještě dokážeme zabránit a naši zemi a národ uhájit?

Jan Veselý


Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *