Jsou za cenzurou sociálních sítí židovské organizace? Konspirační teorie? Ne, přehlížená praxe

Sdílet

Snad každý český vlastenec už byl svědkem, nebo přímo cílem mazání komentářů a videí a blokování uživatelských účtů na sociálních sítích. Podívejme se na pár kousků skládačky, jak byly tyhle způsoby uvedeny do provozu:

„Velké internetové firmy se přidaly k ADL a evropským židovským skupinám, aby bojovaly proti online nenávistným projevům

Velké internetové firmy souhlasily se spoluprací s ADL a evropskými židovskými skupinami na způsobu vedení bitvy s online šikanou a nenávistnými projevy.

  1. června 2016

Evropští židovští studenti se spojili s v New Yorku sídlící Anti-Defamation League [ADL, přes sto let stará židovská nátlaková organizace, v překladu Liga proti hanobení], aby akční kyber-bezpečtnostní příručku této organizace rozšířili pro evropské uživatele internetu.

Evropský židovský kongres a Evropská unie židovských studentů budou spolupracovat, aby příručku pomohli rozšířit, a aby vyvinuli překlady v němčině a francouzštině.

Tyto zprávy následují po dohodě mezi Evropskou komisí a Googlem [stejný vlastník jako YouTube], Facebookem, Twitterem a Microsoftem na vytvoření „pravidel chování“ na online nenávistné projevy.

Předseda ADL Jonathan A. Greenblat řekl v prohlášení, že ta pravidla chování „blízce sledují „Nejlepší praxe odezvy na kybernenávist“ původně vydanou 2014.“

Akční kyber-bezpečnostní příručka obsahuje záložky, kde návštěvníci mohou získat informace o podávání stížností a nahlašování nenávistných projevů Facebooku, YouTubu a Twitteru.

Také poskytuje odkazy na zásady každé firmy o kyber-šikaně a obtěžování a podmínky služby, a také odkazy přímo do online formulářů pro stížnosti. Příručka je nyní dostupná v angličtině a španělštině.

Hana Levi Julianová

Zdroj: internetové noviny The Jewish Press. Pro případ, když by originál zmizel, snímky:

Máte co říct k tématu? Máte zajímavé informace, nebo dobré tipy, kde je sehnat? Či dokonce umíte napsat článek? Pošlete nám ho!, rádi ho zveřejníme. Po identitě našich přispěvatelů nepátráme a jejich texty klidně zveřejníme i anonymně, nebo pod přezdívkou, necháváme na nich, jak si vyberou. Na zveřejnění jejich informačních zdrojů rovněž netrváme. Dobře víme, že v liberální demokracii to je se svobodou slova občas velmi podivné.


Sdílet

One Reply to “Jsou za cenzurou sociálních sítí židovské organizace? Konspirační teorie? Ne, přehlížená praxe”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *