Další antisemitiský útok v Berlíně. Rabíni požadují zostření boje proti antisemitismu a rasismu

Sdílet

V úterý večer byl v Berlíně napaden další Žid (55), který kráčel po ulici ve čtvrti Charlottenburg. Byl udeřen 2 muži do zad. Poté došel domů, ale protože cítil ostrou bolest hlavy a v noze a tak si zavolal záchranku. Útočníci ho prý napadli kvůli jeho židovské pokrývce hlavy (jarmulka). Policie nyní po obou pachatelích pátrá. Podle všeho se ale jedná o muslimské přistěhovalce, kteří stojí za poslední vlnou antisemitských útoků v celé západní Evropě.

Prezident Konference evropských rabínů rabbi Pinchas Goldschmidt řekl Deutsche Welle, “ útok na člena židovské komunity je útokem na celou německou společnost a její hodnoty“. Vyzval rovněž ke zostření boje proti antisemitismu a rasismu.

Celá odsouzení hodná událost je zajímavá ještě z dvou aspektů. Proč se stále ještě mnoho příslušníků židovské komunity aktivně zasazuje za pokračování imigrantské invaze – dovoz imigrantů do Evropy, když pak dovezení muslimové útočí na místní židovskou komunitu? Proč německá media a úřady nevěnují stejnou pozornost obětem, když se jedná o etnické Němce? Ty německá media nelitují a jejich utrpení je nijak nedojímá a také nevolají po zvýšené ochraně etnických Němců před útoky uprchlíků. Jsou snad Němci ve své zemi podřadnými členy společnosti (německy Untermench)?

David Kraus


Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *