Kůly v plotě?

Sdílet

Vzpomněl jsem si, jak mi můj otec vyprávěl, že v práci koncem 80. let jeden spolupracovník, původem Rus, odebíral sovětské noviny. A půjčoval je také ostatním. Tehdy už v Sovětském svazu probíhala perestrojka, a sovětští komunisté uvolnili cenzuru. Můj otec komunismus nikdy rád neměl, ale v oněch sovětských novinách se dočetl věci, co i jeho překvapily. Například o masových hrobech z bolševických čistek v Kuropatech. Pak si občas i sám ty noviny koupil, daly se tu normálně sehnat.

Ještě jedna věc ho překvapovala: ve stejné době české noviny nic podobného nepsaly, žádnou změnu v nich nezpozoroval. Čeští komunisté razili pořád stejnou normalizační linii, dokonce vydali novou stokorunu s Klementem Gottwaldem. Jak tito omšelí aparátčíci za několik let skončili, můžeme slyšet v proslulém Jakešově projevu z Červeného hrádku: jako kůl v plotě.

Co že jsem si vzpomněl zrovna teď? Inu, prezident USA Donald Trump bude ve čtvrtek pořádat v Bílém domě summit ohledně sociálních médií. Kromě dalších u „liberálů“ nepopulárních lidí na něj pozval i pravicového autora komiksů Bena Garrisona (banovaného Instagramem, sociální sítí patřící pod facebook).

To rozběsnilo „liberály“ a Židy, ti Garrisona označují za „šíleně nenávistného rasistu“ a „křiklavě antisemitského“. Konzervativci dlouho volali po tom, aby se Trump zabýval progresivně-levičáckou zaujatostí technologických gigantů ze Silicon Valley, chystaný summit by se tomu mohl věnovat.

U nás zrovna je přitom hitem ministra vnitra a státního zastupitelství boj proti takzvané „předsudečné nenávisti“. Může se stát, že Hamáček a ostatní politici jeho ražení neskončí už za několik málo let jako Jakeš a spol. Jinak jestli patří na Západ, jak se rádi prezentují, si nejsem jist. Spolehlivě však směřují k bolševikům, za nichž v určitém období hrozil aktivním „rasistům“, hlavně „antisemitům“, trest smrti.

Historie se neopakuje do detailů stejně. Kdyby však nastal zvrat, že by se menšinám podkuřující, multikulturní politici stali kůly v plotě, též český národ by se neměl opít euforií stejně, jako v roce 89. Nýbrž z něho poučen včasněji a lépe upevnit získanou svobodu. Omluvte mne, i český národovec může trochu snít.

Máte co říct k tématu? Máte zajímavé informace, nebo dobré tipy, kde je sehnat? Či dokonce umíte napsat článek? Pošlete nám ho!, rádi ho zveřejníme. Po identitě našich přispěvatelů nepátráme a jejich texty klidně zveřejníme i anonymně, nebo pod přezdívkou, necháváme na nich, jak si vyberou. Na zveřejnění jejich informačních zdrojů rovněž netrváme. Dobře víme, že v liberální demokracii to je se svobodou slova občas velmi podivné.


Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *