Muslimové, křestané a buddhisté a jejich vztah k nevěřícím

Sdílet

Muslimové a nevěřící. Islám má o vztahu k nevěřícím celkem jasno. Dokonce se tím v koránu zabývá neuvěřitelných 349 súr… cílem islámu je celosvětová vláda islámu nad světem a tak pro nevěřící má místo pouze v roli jakýchsi otroků a nebo je plánuje vyhubit…

Jelikož se jedná o obecně známé a mnohokrát diskutované téma, tak uvádíme pouze pár nejznámějších súr z koránu, které vztah k nevěřícím upravují a je to celkem srozumitelné čteni, které nepotřebuje další vysvětlení….

2:191 Zabíjejte je všude, kde je dostihnete, a vyžeňte je z míst, odkud oni vás vyhnali, vždyť svádění od víry je horší než zabití. Avšak nebojujte s nimi poblíže Mešity posvátné, dokud oni s vámi zde nezačnou bojovat. Jestliže však vás tam napadnou, zabte je – taková je odměna nevěřících!      

2:161     Nad těmi, kdož jsou nevěřící a jako nevěřící zemřou, bude vyneseno prokletí Boha, andělů i lidí všech               

2:216     A je vám předepsán také boj, i když je vám nepříjemný. Je však možné, že je vám nepříjemné něco, co je pro vás dobré, a je možné, že milujete něco, co je pro vás špatné; jedině Bůh to zná, zatímco vy to neznáte. 

2:217     Dotazují se tě na posvátný měsíc a na bojování v jeho průběhu. Rci: „Bojovat v něm je hřích těžký, avšak odvracet od stezky Boží, nevěřit v Něj a v Mešitu posvátnou a vyhánět obyvatele jejich z ní je ještě těžší hřích před Bohem; svádět od víry je horší než zabíjet. Nevěřící nepřestanou proti vám bojovat, dokud vás neodvrátí od náboženství vašeho, budou-li toho schopni. Pro ty z vás, kdož od náboženství svého odpadnou a jako nevěřící zemřou, marné bude jejich konání na tomto i onom světě – ti ohně obyvateli se stanou a nesmrtelní v něm budou.  

3:10       V ten den nebudou nevěřícím majetky ani děti jejich proti Bohu nic platný a stanou se palivem pro oheň pekelný.               

3:4          již předtím jako správné vedení pro lidi a seslal spásné rozlišeni. Zajisté ty, kdož ve znamení Boží nevěří, očekává trest strašný, neboť Bůh věru mocný je a pán pomsty.

3:131     A bojte se ohně pekelného, připraveného pro nevěřící,

Více na: https://www.koranoislamu.cz/tema/nenavist-k-nemuslimum/

Křestanství a nevěřící.

Opět se jedná o universalistické náboženství, kdy by jednou měl ideálně na zemi zavládnout „boží lid“. Nicméně na rozdíl od islámu se křesťanská věrouka vyvíjela a dnes se má za to, že všichni lidé mají duši (jsou dítka Boží) a křesťan by jim měl projevovat křesťanskou lásku. Také v Novém zákoně nenajdete pasáže, které by vybízely k násilí, či vraždění nevěřících (to, že se tak někdy v pod rouškou křesťanství dělo, je jiná věc, ) a takové činy rozhodně nemají oporu v Bibli! Stačí jen připomenout Ježíšova slova o nastavení druhé tváře…

Ta je ostatně k prostudování zde:

Budhismus a „nevěřící“

Budhismus je asi jediné velké „náboženství“, které se otázkou vztahu budhistů a nebudhistů vlastně vůbec nezabývá. Podstatou budhismu je tzv. zákon  karmy (zákon příčiny a následku) a ten platí pro každého bez výjimky. Dobrou karmu svými užitečnými skutky tedy může získat i jedinec, který o buddhismu nikdy neslyšel ani slovo. Naopak formální budhista, který sice chodí pravidelně uctívat sochu Buddhy do chrámu a současně páchá špatné skutky, špatné karmě neunikne…. Stejně tak mu nezíská dobrou karmu nějaké extravagantní chování, či oblékání….

Ke studiu lze doporučit  třeba tyto zdroje

Pokračování přinese podrobné rozebrání judaismu a hinduismu a přečtete si ho zde již za 6 dnů!

A. Fišer

Vážení čtenáři a přátelé svobody, FB nám opět zablokoval účet (naposledy to bylo před volbami do EP). Pokus s tímto textem souhlasíte, můžete ho prosím sdílet dál. Stejně nakonec společně zvítězíme a tyhle nepřátele svobody a totalitáře porazíme, ale potřebujeme nyní Vaši pomoc. Děkujeme předem! Vaše Redakce www.ceskavec.com

Máte co říct k tomuto tématu? Máte k němu zajímavé informace, ať tipy, nebo třeba i interní? Či dokonce umíte napsat zajímavý text? Pošlete nám ho!, rádi ho zveřejníme. V případě, že to tak budete chtít, Váš text publikujeme pod psuedonymem, rovněž netrváme na zveřejnění Vašich informačních zdrojů. Dobře víme, že v liberální demokracii to je se svobodou slova občas velmi podivné.


Sdílet