Německý soud. Muslimky mají právo se koupat v burkini

Sdílet

Německý vyšší soud zvrátil rozhodnutí městské rady v Koblenci, která zakázala koupání muslimkám burkách (celotělovém oděvu) ve veřejných bazénech. Stížnost podala jedná muslimská žadatelka o azyl. (tedy jistá neziskovka jejím jménem, protože dotyčná neovládá němčinu ani na základní úrovni) Prý to je v rozporu s německou ústavou rozhodl soud a muslimky se tedy mohou v burkini zase koupat. Městská rada argumentovala, že celotělové oblečení neumožňuje kontrolu nakažlivých kožních chorob, otevřených zranění a hygieny. Tím může dojít k ohrožení zdraví ostatních návštěvníků veřejných bazénů.

Tyto argumenty na vyšší německý soud neudělaly dojem a soud naopak vyšel plně vstříc muslimské stěžovatelce. Je to jedno z dalších mnoha rozhodnutí německých úřadů, které v posledních letech často vycházejí otevřeně vstříc muslimským požadavkům na úkor německé veřejnosti.

David Kraus

Vážení čtenáři a přátelé svobody, FB nám opět zablokoval účet (naposledy to bylo před volbami do EP). Pokus s tímto textem souhlasíte, můžete ho prosím sdílet dál. Stejně nakonec společně zvítězíme a tyhle nepřátele svobody a totalitáře porazíme, ale potřebujeme nyní Vaši pomoc. Děkujeme předem! Vaše Redakce www.ceskavec.com


Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *